{"id":4626284,"date":"2012-07-23T09:45:00","date_gmt":"2012-07-23T07:45:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/07\/23\/csoben_sult_soskas_teszta_babaknak"},"modified":"2018-05-08T09:15:23","modified_gmt":"2018-05-08T08:15:23","slug":"csoben_sult_soskas_teszta_babaknak","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/csoben_sult_soskas_teszta_babaknak\/","title":{"rendered":"Cs\u0151ben s\u00fclt s\u00f3sk\u00e1s t\u00e9szta bab\u00e1knak"},"content":{"rendered":"
Hihetetlen, de ezt is befalta a picur eb\u00e9dre, pedig bevallom, kicsit agg\u00f3dtam, most, hogy nincs benne zabpehely tal\u00e1n nem is fog lecs\u00faszni a s\u00f3ska. Nem tudom, hogy a lazac vagy a r\u00edzstejsz\u00edn seg\u00edtett rajta, esetleg az, hogy s\u00fct\u0151ben s\u00fclt a t\u00e9szt\u00e1val, a v\u00e9geredm\u00e9ny mindenk\u00e9ppen sokatmond\u00f3, mivel a picur m\u00e9g repet\u00e1t is k\u00e9rt.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (babaadag):<\/p>\n
A halat odatessz\u00fck p\u00e1rol\u00f3dni, egy fedett ed\u00e9nybe, rakhatunk al\u00e1 egy kis rizstejsz\u00ednt, hogy le ne kapja az alj\u00e1t. A s\u00f3sk\u00e1t megmossuk, lecsipkedj\u00fck a level\u00e9t, \u00e9s egy fedett faz\u00e9kban kb. 3-5 perc alatt puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck. A lev\u00e9t le\u00f6ntj\u00fck, \u00e9s leturmixoljuk. A t\u00e9szt\u00e1t lobog\u00f3 v\u00edzben f\u0151zz\u00fck puh\u00e1ra, s\u00f3-olaj nem sz\u00fcks\u00e9ges a durumt\u00e9szt\u00e1hoz.<\/p>\n
Ha m\u00e1r kezd puhulni a hal, \u00e9s nem ereszt levet, \u00f6nts\u00fck hozz\u00e1 a tejsz\u00ednt, tehet\u00fcnk bele olasz f\u0171szert, vagy ha az nincs otthon egy kis kakukkf\u00fcvet, rozmaringot, bazsalikomot, kev\u00e9s s\u00f3t, borsot. Ehhez \u00f6nts\u00fck hozz\u00e1 a k\u00e9sz t\u00e9szt\u00e1t, \u00e9s a lep\u00fcr\u00e9s\u00edtett s\u00f3sk\u00e1t, keverj\u00fck \u00f6ssze, \u00e9s 1-2 percre m\u00e9g hagyjuk a t\u0171zhelyen.<\/p>\n
Majd vajazzuk ki a s\u00fct\u0151form\u00e1t, \u00e9s \u00f6nts\u00fck bele az eg\u00e9szet. El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 200 fokon kb. 30 perc alatt elk\u00e9sz\u00fcl, de figyelj\u00fck a tetej\u00e9t, ha pirul, vegy\u00fck ki, nehogy meg\u00e9gjen. Megk\u00f3stoltam, \u00e9s a s\u00f3sk\u00e1nak teljesen elt\u0171nt a s\u00f3skaf\u0151zel\u00e9kb\u0151l ismert savany\u00fa \u00edze, nagyon finom, k\u00fcl\u00f6nleges eb\u00e9dje kerekedett \u00edgy a picurnak.<\/p>\n
\n