{"id":4668174,"date":"2012-08-14T13:30:56","date_gmt":"2012-08-14T11:30:56","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/08\/14\/jenaiban_sult_toltott_padlizsan_krumplipurevel"},"modified":"2018-05-07T13:31:58","modified_gmt":"2018-05-07T12:31:58","slug":"jenaiban_sult_toltott_padlizsan_krumplipurevel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/jenaiban_sult_toltott_padlizsan_krumplipurevel\/","title":{"rendered":"J\u00e9naiban s\u00fclt t\u00f6lt\u00f6tt padlizs\u00e1n krumplip\u00fcr\u00e9vel"},"content":{"rendered":"
K\u00e9t gy\u00f6ny\u00f6r\u0171 kis padlizs\u00e1nt siker\u00fclt vennem a z\u00f6lds\u00e9gesn\u00e9l, \u00e9s ahogy megl\u00e1ttam, r\u00f6gt\u00f6n a picurra gondoltam. Otthon m\u00e9g volt egy nagyobb m\u00e9ret\u0171, azt is hozz\u00e1csaptam az adaghoz, \u00edgy csal\u00e1di vacsora lett bel\u0151le.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
Most nagyon szor\u00edtott az id\u0151, ez\u00e9rt nem kerestem recepteket, hanem a t\u00f6lt\u00f6tt z\u00f6lds\u00e9gek mint\u00e1j\u00e1ra okoskodtam, \u00e9s egy faz\u00e9kban kellett f\u0151zn\u00f6m mindent, de \u00edgy is mennyei lett az \u00edze, ez\u00e9rt merem aj\u00e1nlani a receptet: a padlizs\u00e1nt alaposan mossuk meg, v\u00e1gjuk kett\u00e9, \u00e9s kaparjuk ki a belsej\u00e9t, k\u00e9sz\u00edts\u00fcnk cs\u00f3nakokat, amelyeket majd megt\u00f6lthet\u00fcnk. Helyezz\u00fck kivajazott j\u00e9naiba, f\u0171szerezz\u00fck kev\u00e9s s\u00f3val, borssal \u00e9s rozmaringgal.<\/p>\n
A kikapart padlizs\u00e1nt v\u00e1gjuk kicsit \u00f6ssze, hogy ne maradjanak hossz\u00fa sz\u00e1lak az \u00e9telben. A hagym\u00e1t kock\u00e1zzuk fel, \u00e9s tegy\u00fck oda k\u00f6zben egy kis olajon p\u00e1rol\u00f3dni, majd dobjuk r\u00e1 a padlizs\u00e1n kikapart belsej\u00e9t, mehet r\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fas is. Keverj\u00fck \u00f6ssze, tegy\u00fck r\u00e1 a fed\u0151t, \u00e9s hagyjunk megf\u0151ni, megpuhulni mindent. Kevergess\u00fck meg n\u00e9ha, hogy a h\u00fas perg\u0151s legyen, \u00e9s a v\u00e9ge fel\u00e9 f\u0171szerezz\u00fck.<\/p>\n
T\u00f6lts\u00fck meg a cs\u00f3nakokat a t\u00f6ltel\u00e9kkel, \u00f6nts\u00fcnk r\u00e1 egy kis tejsz\u00ednt. A nem tejcukor \u00e9rz\u00e9keny feln\u0151ttek :) adagj\u00e1ra tejf\u00f6lt \u00f6nt\u00f6ttem, \u00e9s sajtot sz\u00f3rtam. Fedj\u00fck le aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s helyezz\u00fck 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be. Kb. 20 percig p\u00e1roljuk \u00edgy, hogy a padlizs\u00e1n megpuhuljon, majd vegy\u00fck le a f\u00f3li\u00e1t, \u00e9s pir\u00edtsuk meg a tetej\u00e9t.<\/p>\n
\u00c9n krumplip\u00fcr\u00e9vel t\u00e1laltam:\u00a04 k\u00f6zepes \u00faj krumplit megmostam, megt\u00f6r\u00f6ltem, becsavartam aluf\u00f3li\u00e1ba, \u00e9s beraktam a padlizs\u00e1nnal egy\u00fctt a s\u00fct\u0151be, mikor megpuhultak krumplinyom\u00f3val \u00e1tt\u00f6rtem, 1 di\u00f3nyi vajat kevertem hozz\u00e1, kev\u00e9s s\u00f3val f\u0171szereztem, \u00e9s zabtejjel puh\u00edtottam (annyi zabtejet \u00e9rdemes a krumplis massz\u00e1hoz adni, hogy selymess\u00e9 v\u00e1ljon, de ne legyen foly\u00f3s). A s\u00fct\u0151ben s\u00fclt krumplip\u00fcr\u00e9 \u00edze teljesen m\u00e1s, mint a t\u00f6bbi\u00e9. Nagyon illett a t\u00f6lt\u00f6tt padlizs\u00e1nhoz.<\/p>\n
<\/p>\n
\n