Az \u00e9leszt\u0151t futtassuk fel a langyos tejben\u00a0egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral. A liszteket szit\u00e1ljuk \u00e1t, keverj\u00fck bele a s\u00f3t, daraboljuk bele a vajat, morzsoljuk \u00f6ssze a liszttel, majd adjuk hozz\u00e1 az \u00f6sszet\u00f6rt krumplit is, a v\u00e9g\u00e9n \u00f6nts\u00fck r\u00e1 a felfutatott \u00e9leszt\u0151s tejet. Ha nagyon ragadna a t\u00e9szta gy\u00far\u00e1s k\u00f6zben adjuk hozz\u00e1 nyugodtan lisztet. Ezut\u00e1n kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra (kb. 1 \u00f3ra).<\/p>\n<\/div>\n
\n
Ha megkelt a t\u00e9szta, ny\u00fajtsuk ki, amilyen v\u00e9konyra csak tudjuk, \u00e9s hajtsuk \u00f6ssze, majd m\u00e9g egyszer, \u00e9s ha \u00a0tudjuk, m\u00e9g egyszer, \u00edgy 8 r\u00e9teget kell kapnunk. Ism\u00e9t ny\u00fajtsuk ki, de most k\u00e9tujjnyi vastags\u00e1g\u00fara, k\u00e9ssel kock\u00e1zzuk be a tetej\u00e9t, majd pog\u00e1csaszaggat\u00f3val, vagy (ha valaki az \u00e9n cip\u0151mben j\u00e1r, \u00e9s nincs ilyen a konyh\u00e1j\u00e1ban akkor) egy j\u00e4geres centis \u00fcvegpoh\u00e1rral :) szaggassuk ki.<\/p>\n<\/div>\n
\n
Helyezz\u00fck s\u00fct\u0151pap\u00edrral kib\u00e9lelt tepsire a pog\u00e1cs\u00e1kat, ahol m\u00e9g pihentess\u00fck 5-10 percig, azt\u00e1n a tetej\u00e9t kenj\u00fck meg egy kis tejjel. Tegy\u00fck\u00a0180 fokra\u00a0el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be. \u00e9s kb. 20 perc alatt s\u00fcss\u00fck ki azokat. Siker\u00fcnk lesz!<\/p>\n<\/div>\n
\n
\u00a0<\/p>\n<\/div>\n