{"id":4715716,"date":"2013-08-28T11:53:22","date_gmt":"2013-08-28T09:53:22","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/08\/28\/zabtejben_sult_kakukkfuves_karaj_korianderes_patiszonos_krumplipurevel"},"modified":"2016-02-10T22:00:08","modified_gmt":"2016-02-10T22:00:08","slug":"zabtejben_sult_kakukkfuves_karaj_korianderes_patiszonos_krumplipurevel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/zabtejben_sult_kakukkfuves_karaj_korianderes_patiszonos_krumplipurevel\/","title":{"rendered":"Zabtejben s\u00fclt kakukkf\u00fcves karaj korianderes patiszonos krumplip\u00fcr\u00e9vel"},"content":{"rendered":"
Nagyon megszerett\u00fck a patiszont, \u00e9s m\u00e9g mindig itt a szezonja, ez\u00e9rt kett\u0151t is beszereztem, de most nem szerettem volna t\u00f6lteni, ez\u00e9rt m\u00e1st tal\u00e1ltam ki. A picur h\u00e1romszor k\u00e9rt repet\u00e1t, \u00e9s \u00e9n is a babakaja mellett tettem le a voksot, a feln\u0151tteknek ugyanis most kicsit m\u00e1sk\u00e9nt t\u00e1laltam az \u00f6sszetev\u0151ket :) Na, mindj\u00e1rt magyar\u00e1zom.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
A j\u00e9nait vajazzuk ki, a karajszeleteket alaposan mossuk le, majd tegy\u00fck a j\u00e9naiba, a tetej\u00e9t s\u00f3zzuk meg, sz\u00f3rjuk meg kakukkf\u0171vel, \u00e9s \u00f6nts\u00fcnk al\u00e1 annyi zabtejet, hogy kb. a szeletek fel\u00e9ig \u00e9rjenek. (Ha valaki \u00f3vatos, \u00f6nthet kevesebbet, \u00e9s s\u00fct\u00e9s k\u00f6zben ellen\u0151rizze, hogy elforrt-e a tej, kell-e p\u00f3tolni.) Fedj\u00fck be aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s tegy\u00fck be a 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be.<\/p>\n
A krumplikat mossuk meg, kicsit t\u00f6r\u00f6lj\u00fck le r\u00f3luk a vizet, majd csomagoljuk aluf\u00f3li\u00e1ba, \u00e9s mehetnek a karaj mell\u00e9\/al\u00e1\/f\u00f6l\u00e9 – ahova f\u00e9r – a s\u00fct\u0151be. \u00cdgy egy kis id\u0151t nyer\u00fcnk. A krumpli \u00e9s a h\u00fas kb. 1 \u00f3ra alatt elk\u00e9sz\u00fcl, teljesen megpuhul, addig nem nagyon kell vele foglalkoznunk. A karajr\u00f3l \u00e9rdemes az utols\u00f3 negyed\u00f3r\u00e1ban levenni az aluf\u00f3li\u00e1t, ha szeretj\u00fck, ha kicsit pirult a h\u00fas.<\/p>\n
A patiszont mossuk \u00e9s h\u00e1mozzuk meg, v\u00e1gjuk le a sz\u00e1rait, \u00e9s magozzuk ki. Majd kock\u00e1zzuk apr\u00f3ra. Tegy\u00fck fel egy fedett faz\u00e9kba, k\u00f6zepes fokozatra, \u00e9s egy kis zabtejet \u00f6nts\u00fcnk al\u00e1, hogy biztosan ne \u00e9gjen le az alja, illetve az \u00edgy nyert f\u0151z\u0151vizet felhaszn\u00e1lhatjuk a krumplip\u00fcr\u00e9hez. A f\u0151z\u00e9s v\u00e9ge fel\u00e9 f\u0171szerezz\u00fck s\u00f3val, korianderrel \u00e9s majorann\u00e1val.<\/p>\n
Amikor minden elk\u00e9sz\u00fcl, megpuhul, fogjuk a husikat, \u00e9s tegy\u00fck f\u00e9lre vagy a t\u00e1lal\u00e1sra sz\u00e1nt t\u00e1lba. A patiszon fel\u00e9t \u00e9s k\u00e9t krumplit turmixoljunk \u00f6ssze, adjuk hozz\u00e1 a karaj kif\u0151tt lev\u00e9t, \u00e9s a patiszon f\u0151z\u0151lev\u00e9t. Legy\u00fcnk ink\u00e1bb \u00f3vatosak, fokozatosan h\u00edg\u00edtsuk a massz\u00e1t, nehogy levest vagy f\u0151zel\u00e9ket csin\u00e1ljunk bel\u0151le :) A m\u00e1sik k\u00e9t krumplit kock\u00e1zzuk fel, keverj\u00fck a marad\u00e9k patiszonkock\u00e1khoz, egy olvasztott vajjal locsoljuk meg. A vajba \u00e9n kevertem s\u00f3t \u00e9s petrezselymet, javaslom :)<\/p>\n
\u00c9n azt hittem, hogy a krumplip\u00fcr\u00e9 k\u00e9t \u00e9tkez\u00e9sre el\u00e9g lesz a picurnak, de annyira im\u00e1dta, hogy csak mutogatott a a t\u00e1rol\u00f3 dobozra, hogy \u0151 bizony m\u00e9g k\u00e9r. Bevallom \u0151szint\u00e9n, a patiszonos krumplip\u00fcr\u00e9 nekem is jobban \u00edzlett, mint a krumplis patiszon kock\u00e1k, de h\u00e1t Anya \u00e9s Apa m\u00e9gis feln\u0151ttek, \u0151k egyenek rendes darabos \u00e9telt. :) Az\u00e9rt legk\u00f6zelebb nagyobb adagot k\u00e9sz\u00edtek… :))<\/p>\n
<\/p>\n
\n