{"id":4720154,"date":"2012-09-18T12:49:28","date_gmt":"2012-09-18T10:49:28","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/09\/18\/rakott_karfiol_repas-cukkinis_tejszines_szosszal"},"modified":"2018-05-07T13:04:09","modified_gmt":"2018-05-07T12:04:09","slug":"rakott_karfiol_repas-cukkinis_tejszines_szosszal","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/rakott_karfiol_repas-cukkinis_tejszines_szosszal\/","title":{"rendered":"Rakott karfiol r\u00e9p\u00e1s-cukkinis tejsz\u00ednes sz\u00f3sszal"},"content":{"rendered":"
\u00dajabb k\u00eds\u00e9rlet eredm\u00e9nye az al\u00e1bbi \u00e9tek. Szeretj\u00fck a rakott dolgokat, \u00e9n m\u00e1r csak az\u00e9rt is, mert \u00edgy minden fontos t\u00e1panyagot bele tudok csemp\u00e9szni a pici \u00e9tel\u00e9be: h\u00fas, z\u00f6lds\u00e9g, k\u00f6ret. Ugyanakkor mivel tejf\u00f6lt, sajtot nem sz\u00f3rhatok a rakott tetej\u00e9re, jobb h\u00edj\u00e1n n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednt haszn\u00e1lok. Finom vele az elk\u00e9sz\u00fclt eb\u00e9d\/vacsora, csak az a bajom, hogy a zabtejsz\u00edn \u00e9rthet\u0151 m\u00f3don lefolyik, nem marad meg az \u00e9tel tetej\u00e9n, toj\u00e1st viszont egyel\u0151re nem haszn\u00e1lok, mert \u00e9ppen a tejterm\u00e9kek visszavezet\u00e9s\u00e9vel vagyunk elfoglalva, \u00e9s \u00edgy is mindig annyi t\u00e9nyez\u0151s, hogy \u00e9ppen mi miatt van rosszul a picur. Na teh\u00e1t, egyik nap kital\u00e1ltam, hogy r\u00e9p\u00e1t, cukkinit dar\u00e1lok \u00f6ssze, \u00e9s azt keverem a zabtejsz\u00ednbe. Meglepet\u00e9semre a tejsz\u00edn s\u00fct\u00e9s k\u00f6zben nem folyt le az ed\u00e9ny alj\u00e1ra, \u00e9s irt\u00f3 guszt\u00e1n ott tr\u00f3nolt narancss\u00e1rg\u00e1n a rakottasom tetej\u00e9n. Nemcsak, hogy mennyei finom lett ennek k\u00f6sz\u00f6nhet\u0151en a rakott karfiol, de kin\u00e9zetre is nagyon vonz\u00f3 volt :) A picur odavolt \u00e9rte, de nekem is nagyon bej\u00f6tt.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
Most k\u00e9nyelmesebb voltam, mert sok volt az egy\u00e9b teend\u0151, ez\u00e9rt el\u0151vettem a p\u00e1rol\u00f3t, de term\u00e9szetesen minden elk\u00e9sz\u00edthet\u0151 faz\u00e9kban is (kev\u00e9s v\u00edzzel p\u00e1rolni, puh\u00e1ra f\u0151zni). Persze a p\u00e1rol\u00f3 mellett sz\u00f3lt az is, hogy a z\u00f6lds\u00e9gekb\u0151l ilyenkor kevesebb \u00e9rt\u00e9kes t\u00e1panyag t\u00e1vozik, \u00e9s az \u00edz\u00fck is \u00f6sszehasonl\u00edthatatlanul finomabb.<\/p>\n
A z\u00f6lds\u00e9geket alaposan mossuk meg, tiszt\u00edtsuk meg, a r\u00e9p\u00e1t \u00e9s a cukkinit h\u00e1mozzuk meg, majd mindent tegy\u00fcnk a p\u00e1rol\u00f3ba, \u00e9s g\u0151z\u00f6lj\u00fcnk puh\u00e1ra. A megp\u00e1rolt r\u00e9p\u00e1t \u00e9s cukkinit turmixoljuk \u00f6ssze, f\u0171szerezz\u00fck s\u00f3val, majorann\u00e1val, bazsalikommal, egy pici rozmaringgal, \u00f6nts\u00fck hozz\u00e1 a tejsz\u00ednt, turmixoljuk meg az eg\u00e9szet, \u00e9s k\u00e9sz is a rakottasunk „tejf\u00f6l-sajt-teteje”.<\/p>\n
A hagym\u00e1t mossuk meg, tiszt\u00edtsuk meg, \u00e9s v\u00e1gjuk apr\u00f3 kock\u00e1kra, majd tegy\u00fck egy faz\u00e9kba, \u00e9s\u00a0p\u00e1roljuk \u00fcvegesre. Dobjuk r\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fast, \u00e9s f\u0151zz\u00fck tov\u00e1bb, m\u00edg a h\u00fas megpuhul, – n\u00e9ha keverj\u00fck meg, hogy perg\u0151s legyen, illetve a v\u00e9ge fel\u00e9 f\u0171szerezz\u00fck s\u00f3val, borsikaf\u0171vel.<\/p>\n
Egy m\u00e1sik faz\u00e9kban kis olajon pir\u00edtsuk \u00fcvegesre a rizst, majd \u00f6nts\u00fck fel k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzzel (de el lehet k\u00e9sz\u00edteni\u00a0m\u00e1sf\u00e9lszeres v\u00edzben a p\u00e1rol\u00f3ban is). Ha felforrt a v\u00edz, egy picit s\u00f3zzuk, illetve alacsony fokozaton kb. negyed \u00f3r\u00e1ig f\u0151zz\u00fck lefedve, majd hagyjuk\u00a0a t\u0171zhelyen m\u00e9g\u00a0t\u00edz percig.<\/p>\n
Ha minden elk\u00e9sz\u00fclt, \u00e9s kivajaztuk a kiv\u00e1lasztott tepsit, j\u00f6het a r\u00e9tegz\u00e9s: rizs, dar\u00e1lth\u00fas – nyugodtan mehet egy kis szaftja is r\u00e1, hadd legyen \u00edzletes -, majd a karfiol, v\u00e9g\u00fcl meglocsoljuk a r\u00e9p\u00e1s-cukkinis sz\u00f3szunkkal.<\/p>\n<\/div>\n
Rakjuk 200 fokra\u00a0el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be, \u00e9s kb. 30-40 perc alatt s\u00fcss\u00fck k\u00e9szre.<\/p>\n
<\/p>\n
<\/p>\n
<\/p>\n<\/div>\n