{"id":4732842,"date":"2015-07-31T14:26:25","date_gmt":"2015-07-31T12:26:25","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2015\/07\/31\/patiszonfozelek_tokehalfilevel"},"modified":"2018-05-08T13:36:52","modified_gmt":"2018-05-08T12:36:52","slug":"patiszonfozelek_tokehalfilevel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/patiszonfozelek_tokehalfilevel\/","title":{"rendered":"Patiszonf\u0151zel\u00e9k t\u0151kehalfil\u00e9vel"},"content":{"rendered":"
Most hogy a z\u00f6lds\u00e9gesn\u00e9l mindig belefutok a patiszonba, \u00e9s r\u00e1ad\u00e1sul nem is terheli a pocit, hetente egyszer biztos k\u00e9sz\u00fcl bel\u0151le valami n\u00e1lunk. S\u0151t, egyik h\u00e9tv\u00e9g\u00e9n oda\u00e1ig mer\u00e9szkedtem, hogy a patiszonf\u0151zel\u00e9k szombat d\u00e9li eb\u00e9d volt – tekintettel a nagy h\u0151s\u00e9gre, de Apa sem panaszkodott (ami nagy sz\u00f3! :), s\u0151t megdics\u00e9rte az eb\u00e9det.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
Sok dolgom volt aznap, ez\u00e9rt mindent a p\u00e1rol\u00f3ban k\u00e9sz\u00edtettem, de term\u00e9szetesen el lehet k\u00e9sz\u00edteni faz\u00e9kban, s\u00fct\u0151ben is. P\u00e1rolva azonban kevesebb \u00e9rt\u00e9kes t\u00e1panyagot vesz\u00edt az \u00e9tel, \u00e9s valahogy finom, \u00e9des \u00edze lesz a z\u00f6lds\u00e9geknek, kevesebb s\u00f3t ig\u00e9nyelnek a h\u00fasok.<\/p>\n
Teh\u00e1t mossuk meg a z\u00f6lds\u00e9geket, h\u00e1mozzuk meg a krumplit, – a patiszont nem musz\u00e1j (kipr\u00f3b\u00e1ltam, \u00e9s sokkal k\u00f6nnyebb leh\u00fazni a h\u00e9j\u00e1t, ha m\u00e1r megf\u0151tt, \u00e9s puha). A halat ugyancsak mossuk le, picit f\u0171szerezhetj\u00fck kev\u00e9s s\u00f3val, rozmaringgal, feh\u00e9r borssal. Mindent tegy\u00fcnk a p\u00e1rol\u00f3ba.<\/p>\n
Ha a krumpli \u00e9s a patiszon is megpuhult, \u00e9s a patiszonnak leh\u00faztuk a h\u00e9j\u00e1t, akkor mixelj\u00fck \u00f6ssze az eg\u00e9szet, tejjel puh\u00edtsuk: fokozatosan \u00f6nts\u00fck hozz\u00e1, nehogy t\u00fal h\u00edg legyen. Tegy\u00fck fel az eg\u00e9szet egy l\u00e1basban a t\u0171zhelyre, \u00e9s f\u0171szerezz\u00fck egy kis majorann\u00e1val, s\u00f3val, petrezselyemmel, v\u00e9g\u00fcl p\u00e1r percig forraljuk \u00f6ssze az \u00edzeket.<\/p>\n
A f\u0151zel\u00e9kbe belemixelhetj\u00fck a halat is a picinek, vagy ha m\u00e1r nagyobb, v\u00e1gjuk kisebb kock\u00e1kra, \u00e9s \u00edgy keverj\u00fck bele. A feln\u0151ttek pedig egybe is megkaphatj\u00e1k a f\u0151zel\u00e9k tetej\u00e9re :)<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n
\n