{"id":4733851,"date":"2012-09-28T21:56:19","date_gmt":"2012-09-28T19:56:19","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/09\/28\/prosciuttoba_gongyolt_csirkemell_sutoben_sult_krumplival_es_rakott_zoldsegekkel"},"modified":"2018-05-07T13:00:11","modified_gmt":"2018-05-07T12:00:11","slug":"prosciuttoba_gongyolt_csirkemell_sutoben_sult_krumplival_es_rakott_zoldsegekkel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/prosciuttoba_gongyolt_csirkemell_sutoben_sult_krumplival_es_rakott_zoldsegekkel\/","title":{"rendered":"Prosciuttoba g\u00f6ngy\u00f6lt csirkemell s\u00fct\u0151ben s\u00fclt krumplival \u00e9s rakott z\u00f6lds\u00e9gekkel"},"content":{"rendered":"
\u00dagy t\u00f6rt\u00e9nt, hogy az olaszok h\u00edres sonk\u00e1ja, prosciutto ker\u00fclt a h\u0171t\u0151mbe, \u00e9s mivel nem tartalmazott sem tejcukrot, sem semmif\u00e9le cukrot (\u00e9rtsd \u00e9des\u00edt\u0151t sem) – plusz mivel \u00fagy gondoltam, a picur is el\u00e9g id\u0151s m\u00e1r hozz\u00e1 -, betekertem a csirk\u00e9ket a sonk\u00e1val. Mondanom sem kell, hogy milyen finom lett a s\u00fct\u0151ben megs\u00fctve, j\u00e9naiban egy kis vajon. Mell\u00e9 s\u00fct\u0151ben s\u00fclt krumpli \u00e9s rakott z\u00f6lds\u00e9gek duk\u00e1ltak. Megint klassz vacsora kerekedett.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
A j\u00e9nait vajazzuk ki, a csirk\u00e9ket mossuk le, \u00e9s tekerj\u00fck be a prosciuttoval, majd helyezz\u00fck a j\u00e9naiba. Fedj\u00fck le aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s rakjuk 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be. Kb. f\u00e9l \u00f3r\u00e1ig s\u00fcss\u00fck \u00edgy, majd vegy\u00fck le r\u00f3la az aluf\u00f3li\u00e1t, \u00e9s kicsit pir\u00edtsuk meg a tetej\u00e9t (kb. 5-10 perc).<\/p>\n
A krumplikat mossuk le, tekerj\u00fck aluf\u00f3li\u00e1ba, \u00e9s dobjuk a s\u00fct\u0151be a j\u00e9naink mell\u00e9\/al\u00e1, ahova f\u00e9r. 200 fokon kb. h\u00e1romnegyed \u00f3ra kell a krumpliknak, hogy j\u00f3l megpuhuljanak, \u00e1ts\u00fcljenek.<\/p>\n
A z\u00f6lds\u00e9geket mossuk meg, h\u00e1mozzuk meg, \u00e9s szeletelj\u00fck v\u00e9kony karik\u00e1kra. A padlizs\u00e1nt \u00e9s a cukkinit kicsit s\u00f3zzuk be, \u00e9s hagyjuk \u00e1llni egy negyed \u00f3r\u00e1t, hogy levet eresszen. Itassuk le, majd r\u00e9tegezz\u00fcnk egy kivajazott tepsibe. Padlizs\u00e1n, cukkini, r\u00e9pa, \u00e9s ha van m\u00e9g, kezdj\u00fck \u00fajra, \u00e9rdemes a tetej\u00e9re nagy padlizs\u00e1n karik\u00e1kat rakni. (\u00c9n m\u00e9g egy kis zabtejet \u00f6nt\u00f6ttem al\u00e1, hogy j\u00f3l \u00e1t tudjon puhulni, de nem felt\u00e9tlen sz\u00fcks\u00e9ges.) Ezt is fedj\u00fck le aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s tegy\u00fck a 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be. Ha megpuhultak a z\u00f6lds\u00e9gek, le lehet venni az aluf\u00f3li\u00e1t, \u00e9s kicsit m\u00e9g pir\u00edtani a tetej\u00e9t, de ne sok\u00e1ig, hogy ne legyen sz\u00e1raz a z\u00f6lds\u00e9g.<\/p>\n
A picurnak persze mindent apr\u00f3ra v\u00e1gtam, \u00e9s kicsit \u00f6sszekevertem, de semmit nem dob\u00e1lt ki a t\u00e1lb\u00f3l, ami nagy sz\u00f3 ilyen z\u00f6lds\u00e9gek mellett :) Apa pedig tejf\u00f6lt kapott a z\u00f6lds\u00e9gekre, \u00e9s \u0151 sem panaszkodott, s\u0151t.<\/p>\n
<\/p>\n
\n