{"id":4756058,"date":"2013-10-22T11:22:22","date_gmt":"2013-10-22T09:22:22","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/10\/22\/padlizsanos-repas_kolesfasirt_bazsalikomos_patiszonfozelekkel"},"modified":"2016-02-10T21:54:23","modified_gmt":"2016-02-10T21:54:23","slug":"padlizsanos-repas_kolesfasirt_bazsalikomos_patiszonfozelekkel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/padlizsanos-repas_kolesfasirt_bazsalikomos_patiszonfozelekkel\/","title":{"rendered":"Padlizs\u00e1nos-r\u00e9p\u00e1s k\u00f6lesfas\u00edrt bazsalikomos patiszonf\u0151zel\u00e9kkel"},"content":{"rendered":"
Igaz\u00e1b\u00f3l a kett\u0151 k\u00fcl\u00f6n-k\u00fcl\u00f6n is meg\u00e1llja a hely\u00e9t, de aznap nem akartam h\u00fast adni a picurnak, ez\u00e9rt tal\u00e1ltam ki a f\u0151zel\u00e9k mell\u00e9 egy olyan vegafas\u00edrtot, amely gazdag vitaminokban. A bazsalikom pedig \u00fagy j\u00f6tt, hogy pont h\u00e9tv\u00e9g\u00e9n szereztem be egy cserepes v\u00e1ltozatot, \u00edgy teljesen r\u00e1kattantam a friss levelekre :)<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag + egy adag a m\u00e9lyh\u0171t\u0151be:):<\/p>\n
\u00c9n most megint a k\u00e9nyelmes v\u00e1ltozatot k\u00e9sz\u00edtettem id\u0151hi\u00e1ny miatt, mindent a p\u00e1rol\u00f3ba pakoltam be, r\u00e1ad\u00e1sul \u00edgy a patiszon h\u00e1moz\u00e1s\u00e1val sem kellett bajl\u00f3dnom. De persze a z\u00f6lds\u00e9geket k\u00e9sz\u00edthetj\u00fck k\u00fcl\u00f6n-k\u00fcl\u00f6n faz\u00e9kban is (k\u00fcl\u00f6n a hagyma fel\u00e9t-padlizs\u00e1nt-r\u00e9p\u00e1t, \u00e9s a hagyma m\u00e1sik fel\u00e9t-krumplit-patiszont).<\/p>\n
A k\u00f6lest \u00e1tmossuk, \u00e9s h\u00e1romszoros mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzben megf\u0151zz\u00fck. A titok: ha felforrt a v\u00edz, vegy\u00fck alacsonyra a fokozatot, fedj\u00fck le fed\u0151vel, \u00e9s \u00edgy p\u00e1roljuk 20-25 percig, de ha elz\u00e1rtuk, m\u00e9g 5-10 percig ne vegy\u00fck le a fedel\u00e9t.<\/p>\n
A z\u00f6lds\u00e9geket k\u00f6zben megmossuk, a patiszon kiv\u00e9tel\u00e9vel mindent megpucolunk, a hagym\u00e1t megh\u00e1mozzuk. A r\u00e9p\u00e1t \u00e9s a padlizs\u00e1nt kisebb kock\u00e1kra v\u00e1gjuk, hogy ne akkor kelljen ezzel bajl\u00f3dni, ha m\u00e1r megf\u0151tt, \u00e9s forr\u00f3. Mindent p\u00e1rol\u00f3ba helyez\u00fcnk, \u00e9s puh\u00e1ra f\u0151z\u00fcnk.<\/p>\n
A k\u00e9sz krumplit \u00e9s patiszont a hagyma fel\u00e9vel, bazsalikom levelekkel, s\u00f3val, szerecsendi\u00f3val (stb.), \u00e9s a f\u0151z\u0151v\u00edzzel f\u0151zel\u00e9k \u00e1llag\u00fara turmixoljuk. Ink\u00e1bb fokozatosan adagoljuk a folyad\u00e9kot, nehogy leves legyen bel\u0151le. Majd p\u00e1r perce m\u00e9g feltessz\u00fck a t\u0171zhelyre egy l\u00e1basba, hogy \u00f6ssze\u00e9rjenek az \u00edzek.<\/p>\n
A padlizs\u00e1nt \u00e9s a r\u00e9p\u00e1t hozz\u00e1keverj\u00fck a k\u00e9sz k\u00f6leshez, hozz\u00e1adjuk a zabpelyhet \u00e9s a zablisztet, f\u0171szerezz\u00fck \u00edzl\u00e9s szerint, majd egy negyed \u00f3r\u00e1t \u00e1llni hagyjuk. V\u00e9g\u00fcl gomb\u00f3cokat form\u00e1zunk bel\u0151le, kilap\u00edtjuk, \u00e9s s\u00fct\u0151pap\u00edrral kib\u00e9lelt tepsire helyezz\u00fck. El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 180-190 fokon 30 perc alatt kis\u00fctj\u00fck, f\u00e9lid\u0151ben megford\u00edtjuk, hogy mindk\u00e9t oldala ropog\u00f3s legyen. T\u00e1lalhat\u00f3 is! :)<\/p>\n
\n