{"id":4787249,"date":"2012-09-26T16:35:46","date_gmt":"2012-09-26T14:35:46","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/09\/26\/friss_puha_csaszarzsemle_a_tej-_es_fruktozmentes_dieta_szerint"},"modified":"2016-05-02T13:20:20","modified_gmt":"2016-05-02T12:20:20","slug":"friss_puha_csaszarzsemle_a_tej-_es_fruktozmentes_dieta_szerint","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/friss_puha_csaszarzsemle_a_tej-_es_fruktozmentes_dieta_szerint\/","title":{"rendered":"Friss, puha cs\u00e1sz\u00e1rzsemle a tej- \u00e9s frukt\u00f3zmentes di\u00e9ta szerint"},"content":{"rendered":"
Mivel a picur m\u00e9g mindig csak vizes zseml\u00e9t ehet, \u00f6r\u00fcl\u00f6k, ha van id\u0151m, \u00e9s k\u00e9sz\u00edthetek neki tartalmasabb p\u00e9k\u00e1r\u00fat itthon, ami biztos mentes a tejt\u0151l, cukort\u00f3l \u00e9s az adal\u00e9kanyagokt\u00f3l. Mikor megtal\u00e1ltam ezt a receptet, \u00e9s kipr\u00f3b\u00e1ltam, teljesen feldob\u00f3dtam, \u00e9s azonnal venni akartam egy robotg\u00e9pet :) A dagaszt\u00e1s ugyanis kicsit id\u0151(-\u00e9s er\u0151)ig\u00e9nyes. Ett\u0151l eltekintve nem volt vele sok munka, \u00e9s\u00a0az eredeti recepten (itt<\/a>) t\u00fal sokat nem is kellett vari\u00e1lni, csak az \u00f6sszetev\u0151ket kellett tejmentesre, \u00e9s a kriszt\u00e1lycukrot sz\u0151l\u0151cukorra cser\u00e9lni, illetve \u00e9n feleztem az adagot, mert 6 zsemle nek\u00fcnk el\u00e9g volt.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat 6 db zseml\u00e9hez ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n A langyos v\u00edzbe morzsoljuk\u00a0bele\u00a0az \u00e9leszt\u0151t, keverj\u00fck hozz\u00e1\u00a0a cukrot, \u00e9s hagyjuk felfutni. K\u00f6zben szit\u00e1ljuk \u00e1t a lisztet, keverj\u00fck bele a s\u00f3t, m\u00e9rj\u00fck ki \u00e9s kock\u00e1zzuk bele a vajat, majd morzsoljuk \u00f6ssze a liszttel. J\u00f6het hozz\u00e1 a felfuttatott \u00e9leszt\u0151 \u00e9s a tej is. Keverj\u00fck j\u00f3l \u00f6ssze, \u00e9s j\u00f6het a dagaszt\u00e1s. Nekem – nem g\u00e9ppel dolgozva, hanem k\u00e9t kezi gy\u00far\u00e1ssal :) – kb. negyed \u00f3ra vagy h\u00fasz perc volt, m\u00edg t\u00f6k\u00e9letes lett a t\u00e9szta. Nem ragadt az ed\u00e9ny fal\u00e1hoz, kicsit h\u00f3lyagos volt, de puha \u00e9s l\u00e1gy maradt.<\/p>\n Rakjuk meleg helyre, \u00e9s hagyjuk a dupl\u00e1j\u00e1ra kelni.\u00a0Majd az enyh\u00e9n lisztezett fel\u00fcleten form\u00e1zzunk hat kis gomb\u00f3cot, \u00e9s hagyjuk 10 percet pihenni.<\/p>\n 10 perc ut\u00e1n sodorjunk rudakat a gomb\u00f3cokb\u00f3l, k\u00f6zben hagyjuk is pihenni, hogy ne szakadjon el a t\u00e9szta.<\/p>\n <\/p>\n K\u00f6ss\u00fcnk r\u00e1 egy lazacsom\u00f3t:<\/p>\n <\/p>\n Ut\u00e1na a jobb oldali v\u00e9g\u00e9t (vagyis mindig azt, ami fel\u00fclr\u0151l kandik\u00e1l ki) dugjuk \u00e1t az alj\u00e1n:<\/p>\n <\/p>\n Majd ford\u00edtsuk meg:<\/p>\n <\/p>\n \u00c9s dugjuk \u00e1t a m\u00e1sik v\u00e9g\u00e9t is az alj\u00e1n (nyomjuk bel\u00fclre a v\u00e9g\u00e9t):<\/p>\n <\/p>\n Hagyjuk m\u00e9g dupl\u00e1j\u00e1ra kelni (kb. 20 perc), kenj\u00fck le a tetej\u00e9t tejjel, \u00e9s mehet is a 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be f\u00e9l \u00f3r\u00e1ra. T\u00f6k\u00e9letes lett. Puha, foszl\u00f3s, finom reggeli alap a vaj, sonka, uborka mell\u00e9. \u00c9n meg pl. anyuk\u00e1m cukor- \u00e9s \u00e9des\u00edt\u0151mentes k\u00f6rtelekv\u00e1rj\u00e1val ettem, l\u00e9lekmelenget\u0151 volt :)<\/p>\n <\/p>\n\n
\n