{"id":4861559,"date":"2013-03-27T22:00:00","date_gmt":"2013-03-27T21:00:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/03\/27\/zabpelyhes-amarantos_vanilias_fonott_kalacs"},"modified":"2018-05-07T10:16:49","modified_gmt":"2018-05-07T09:16:49","slug":"zabpelyhes-amarantos_vanilias_fonott_kalacs","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/zabpelyhes-amarantos_vanilias_fonott_kalacs\/","title":{"rendered":"Zabpelyhes-amarantos van\u00edli\u00e1s fonott kal\u00e1cs"},"content":{"rendered":"

A b\u00f6lcsis tartalmatlan vajas zsemle \u00e1lland\u00f3 kreativit\u00e1sra k\u00e9sztet, \u00edgy ker\u00fclt kik\u00eds\u00e9rletez\u00e9sre ez a zabpelyhes-amarantos-van\u00edli\u00e1s kal\u00e1cs is. Mikor \u00e9jszaka elk\u00e9sz\u00fclt, el\u00e9g kem\u00e9nynek t\u0171nt a h\u00e9ja, de reggelre megpuhult, \u00e9s a picur im\u00e1dta mag\u00e1ban is. H\u00e9tv\u00e9g\u00e9re is maradt, reggelire vajjal \u00e9s sonk\u00e1val k\u00edn\u00e1ltam neki.<\/p>\n

\n

Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n<\/div>\n

\n
\n
    \n
  • 380 gramm liszt<\/li>\n
  • 40 gramm zabliszt<\/li>\n
  • 20 gramm amarant<\/li>\n
  • 60 gramm zabpehely (apr\u00f3szem\u0171)<\/li>\n
  • 75 gramm vaj\/margarin (mentes!)<\/li>\n
  • 1 ev\u0151kan\u00e1l xilit\/ny\u00edrfacukor<\/li>\n
  • 25 gramm \u00e9leszt\u0151 +\u00a01 te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukor<\/li>\n
  • 1 mokk\u00e1skan\u00e1l s\u00f3<\/li>\n
  • 250 gramm n\u00f6v\u00e9nyi tej (nat\u00far!, a zabitalnak \u00e9desk\u00e9sebb az \u00edze)<\/li>\n
  • 1 vaniliar\u00fad kikapart belseje<\/li>\n<\/ul>\n<\/div>\n

    Egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral futtassuk meg. A lisztet szit\u00e1ljuk \u00e1t, a s\u00f3t, a cukrot, a vaniliar\u00fad kikapart belsej\u00e9t, a zabpelyhet \u00e9s az amarantot keverj\u00fck\u00a0hozz\u00e1. Keverj\u00fck \u00f6ssze a sz\u00e1raz hozz\u00e1val\u00f3kat, majd kock\u00e1zzuk bele a vajat, \u00e9s morzsoljuk \u00f6ssze a liszttel.<\/p>\n<\/div>\n

    \n
    \n

    Ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, keverj\u00fck a lisztbe, \u00f6nts\u00fck\u00a0hozz\u00e1\u00a0a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s gy\u00farjuk \u00e1t a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasszuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n<\/div>\n

    \n
    \n
    \n

    V\u00e1gjuk a megkelt t\u00e9szt\u00e1t hat egyenl\u0151 r\u00e9szre, \u00e9s j\u00f6het a fon\u00e1s. \u00c9n mindig\u00a0ezt<\/a>\u00a0a vide\u00f3t haszn\u00e1lom, mik\u00f6zben fonok. Nekem sokat seg\u00edt.<\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n

    \n
    \n

    Helyezz\u00fck a megfont kal\u00e1csot a tepsire, \u00e9s hagyjuk m\u00e9g 20-25 percig kelni.\u00a0Majd kenj\u00fck meg egy kis tejjel a tetej\u00e9t. 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben f\u00e9l \u00f3ra alatt s\u00fcss\u00fck meg a kal\u00e1csot.<\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n

    \n
    \n

    Mikor kivessz\u00fck, m\u00e9g megkenhetj\u00fck egy kis \u00e9des v\u00edzzel\/tejjel (1 mk xilit 1 tk v\u00edzben feloldva), vagy csak szimpl\u00e1n a zabtejjel (\u00e9n azzal szoktam, mert annak eleve van egy kis \u00e9des \u00edze).<\/p>\n

    Az \u00e9n kal\u00e1csom kicsit (nem kicsit) t\u00falkelt, sajnos a picike mellett el\u00e9g neh\u00e9z tartani az id\u0151t, ez\u00e9rt lapult szeg\u00e9ny \u00edgy le, ennek ellen\u00e9re az \u00edz\u00e9re nem lehetett panasz :)<\/p>\n

    \"zabpelyhes_amarantos_kalacs_1.jpg\"<\/a><\/p>\n

    \"zabpelyhes_amarantos_kalacs_3.jpg\"<\/a><\/p>\n

    \"zabpelyhes_amarantos_kalacs_4.jpg\"<\/a><\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n<\/div>\n