{"id":4863423,"date":"2012-12-27T19:08:46","date_gmt":"2012-12-27T18:08:46","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2012\/12\/27\/sokmagvas_kenyer_hazilag_sutoben_sutve"},"modified":"2018-05-07T11:52:30","modified_gmt":"2018-05-07T10:52:30","slug":"sokmagvas_kenyer_hazilag_sutoben_sutve","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/sokmagvas_kenyer_hazilag_sutoben_sutve\/","title":{"rendered":"Sokmagvas keny\u00e9r h\u00e1zilag s\u00fct\u0151ben s\u00fctve"},"content":{"rendered":"
Folyamatosan k\u00eds\u00e9rletezek az otthon elk\u00e9sz\u00edthet\u0151, finom, eg\u00e9szs\u00e9gesebb h\u00e1zikeny\u00e9rrel, hogy olyat egy\u00fcnk, amir\u0151l tudom is, mi van benne, nem besz\u00e9lve arr\u00f3l, hogy a picur se a vizes zseml\u00e9t t\u00f6mje mag\u00e1ba a m\u00e1r kor\u00e1bban eml\u00edtett okok miatt.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n
A langyos v\u00edz kisebb r\u00e9sz\u00e9ben a cukorral megfuttatjuk az \u00e9leszt\u0151t. K\u00f6zben a kever\u0151t\u00e1lba m\u00e9rj\u00fck ki az \u00e1tszit\u00e1lt liszteket \u00e9s a magokat. Adjuk hozz\u00e1 a s\u00f3t, az olajat, \u00e9s a t\u00f6bbi vizet, majd mehet bele a megfuttatott \u00e9leszt\u0151. Gy\u00farjuk, dagasszuk a t\u00e9szt\u00e1t, m\u00edg v\u00e9g\u00fcl m\u00e1r nem ragad az ed\u00e9ny fal\u00e1hoz, \u00e9s h\u00f3lyagoss\u00e1 v\u00e1lik. Tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra, kb. 1 \u00f3ra.<\/p>\n
Ha megkelt, lisztezett fel\u00fcleten \u00fajra gy\u00farjuk \u00e1t, form\u00e1zzuk olyanra, amilyen s\u00fct\u0151form\u00e1ban k\u00edv\u00e1njuk s\u00fctni, majd helyezz\u00fck bele. (S\u00fct\u0151pap\u00edrral \u00e9rdemes dolgozni vagy kivajazni, kilisztezni a kiv\u00e1lasztott form\u00e1t, ha nem szilikonunk van.) Hagyjuk k\u00e9tszeres\u00e9re kelni a t\u00e9szt\u00e1t.<\/p>\n
V\u00e1gjuk be a tetej\u00e9t 3-4 helyen egy \u00e9les k\u00e9ssel, kenj\u00fck meg hideg v\u00edzzel, \u00e9s rakjuk 220 fokra el\u0151meleg\u00edtett g\u0151z\u00f6s\u00edtett s\u00fct\u0151be (azaz helyezz\u00fcnk a s\u00fct\u0151nk alj\u00e1ra egy v\u00edzzel teli ed\u00e9nyt).<\/p>\n
<\/p>\n
10 percig s\u00fcss\u00fck \u00edgy a kenyeret, majd vegy\u00fck vissza a h\u0151fokot 175 fokra, \u00e9s m\u00e9g 50 percig s\u00fcss\u00fck \u00edgy. A v\u00e9g\u00e9n kenj\u00fck le hideg v\u00edzzel, j\u00f3 alaposan.<\/p>\n
Mennyei, leveg\u0151s, m\u00e9gis tartalmas kenyeret kapunk \u00edgy, t\u00e9nyleg nem lehet betelni vele.<\/p>\n
<\/p>\n
<\/p>\n
<\/p>\n
\n