{"id":4930821,"date":"2013-05-29T12:22:38","date_gmt":"2013-05-29T10:22:38","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/05\/29\/rozmaringos_sult_hal_tejszines_karfiolszosszal_safranyos_rizzsel"},"modified":"2016-03-18T14:38:29","modified_gmt":"2016-03-18T13:38:29","slug":"rozmaringos_sult_hal_tejszines_karfiolszosszal_safranyos_rizzsel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/rozmaringos_sult_hal_tejszines_karfiolszosszal_safranyos_rizzsel\/","title":{"rendered":"Rozmaringos s\u00fclt hal tejsz\u00ednes karfiolsz\u00f3sszal s\u00e1fr\u00e1nyos rizzsel"},"content":{"rendered":"
Megl\u00e1ttuk a pangasius fil\u00e9t, \u00e9s mivel m\u00e1r annyit hallottunk r\u00f3la, musz\u00e1j volt kipr\u00f3b\u00e1lnunk. Na, j\u00f3, ez a val\u00f3s\u00e1gban \u00fagy n\u00e9zett ki, hogy Anya megl\u00e1tta, megcsod\u00e1lta, \u00e9s Anya megvette. Apa nem az a halszeret\u0151 fajta, de a picurnak hetente egyszer igyekszem valamilyen form\u00e1ban halat juttatni a kis szervezet\u00e9be :)<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n
A halfil\u00e9ket lemostam, majd bef\u0171szereztem (rozmaringgal, borsikaf\u0171vel, s\u00f3val) \u00e9s vajjal kikent j\u00e9naiba helyeztem. Letakartam aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be toltam. Kb. f\u00e9l \u00f3ra ut\u00e1n levettem a tetej\u00e9r\u0151l az aluf\u00f3li\u00e1t, a s\u00fct\u0151ben hagytam, hogy kicsit megpiruljon a teteje is.<\/p>\n
A karfiolt lemostam, r\u00f3zs\u00e1kra szedtem, \u00e9s annyi v\u00edzben, amennyi ellepi, felraktam f\u0151ni. Mikor megpuhult, p\u00e1r r\u00f3zs\u00e1t kiemeltem, a t\u00f6bbit pedig leturmixoltam a zabtejsz\u00ednnel, majd visszatettem m\u00e9g a t\u0171zhelyre, \u00e9s f\u0171szereztem s\u00f3val, bazsalikommal, borsikaf\u0171vel. P\u00e1r percig m\u00e9g hagytam a t\u0171z\u00f6n, hogy \u00f6ssze\u00e9rjenek az \u00edzek.<\/p>\n
A rizs elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se a szok\u00e1sos: kicsit megpir\u00edtjuk olajon\/vajon (\u00fcvegesre), majd fel\u00f6ntj\u00fck k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzzel \u00e9s s\u00f3val, pici s\u00e1fr\u00e1nnyal f\u0171szerezz\u00fck. Ha felforrt a v\u00edz, alacsony fokozatra vessz\u00fck a t\u0171zhelyet, \u00e9s lefedj\u00fck a fazekat, \u00edgy 15 perc alatt puh\u00e1ra f\u0151zz\u00fck a rizst, illetve ut\u00e1na m\u00e9g 5-10 percig ne vegy\u00fck le a fed\u0151t. Ha \u00edgy tesz\u00fcnk, sz\u00e9p perg\u0151s szem\u0171 rizs lesz az eredm\u00e9ny.<\/p>\n
A bazsalikomos tejsz\u00ednes karfiol sz\u00f3sz nagyon j\u00f3l illett a halhoz \u00e9s a s\u00e1fr\u00e1nyos rizshez. A picur adagj\u00e1t persze t\u00e1lal\u00e1sn\u00e1l \u00f6sszekevertem, \u00edgy a rizses hal nagyon puh\u00e1v\u00e1 v\u00e1lt, \u00e9s az adott karfiol mennyis\u00e9g sem terhelte meg a pocakj\u00e1t.<\/p>\n
\n