{"id":4992202,"date":"2013-01-09T20:17:55","date_gmt":"2013-01-09T19:17:55","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/01\/09\/szines_rakott_muffin"},"modified":"2018-05-07T11:30:24","modified_gmt":"2018-05-07T10:30:24","slug":"szines_rakott_muffin","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/szines_rakott_muffin\/","title":{"rendered":"Sz\u00ednes rakott muffin"},"content":{"rendered":"
A rakott muffint most azon prof\u00e1n ok ihlette, hogy a picurnak k\u00fcl\u00f6n adagot akartam k\u00e9sz\u00edteni tejf\u00f6l \u00e9s sajt n\u00e9lk\u00fcl, de nem volt megfelel\u0151 kis tepsim vagy j\u00e9naim, \u00edgy muffin form\u00e1kba t\u00f6lt\u00f6ttem neki a rakottast, \u00e9s hihetetlen sikere lett. Nagyon tetszett neki, hogy a muffin form\u00e1b\u00f3l szedem ki neki a kisadagot, \u00e9s egyik muffint k\u00e9rte a m\u00e1sik ut\u00e1n. \u00d6r\u00f6m volt n\u00e9zni.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
Vegy\u00fcnk teh\u00e1t h\u00e1rom fazekat. Az egyikbe helyezz\u00fck a megtiszt\u00edtott vagy fagyasztott z\u00f6lds\u00e9geket, \u00e9s \u00e9pp annyi v\u00edzben, ami ellepi, fed\u0151 alatt f\u0151zz\u00fck\u00a0puh\u00e1ra (nem musz\u00e1j s\u00f3zni, f\u0171szerezni, de ha m\u00e1r nagyon hozz\u00e1szoktunk, akkor a v\u00e9ge fel\u00e9 tegy\u00fck ezt meg). A m\u00e1sik fedett faz\u00e9kban p\u00e1roljuk \u00fcvegesre\u00a0az el\u0151z\u0151leg megpucolt, kis kock\u00e1kra v\u00e1gott hagym\u00e1t, majd dobjuk r\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fast, \u00e9s f\u0151zz\u00fck kicsit, m\u00edg a h\u00fas megpuhul, – n\u00e9ha keverj\u00fck meg, hogy perg\u0151s legyen, a v\u00e9ge fel\u00e9 s\u00f3val \u00e9s feh\u00e9r borssal f\u0171szerezz\u00fck. A harmadik faz\u00e9kban k\u00e9sz\u00edts\u00fck el a rizst k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzzel kev\u00e9s s\u00f3val: forr\u00e1s ut\u00e1n alacsony fokozaton kb. negyed \u00f3r\u00e1ig f\u0151zz\u00fck lefedve, majd m\u00e9g 10 percig hagyjuk\u00a0a t\u0171zhelyen.<\/p>\n
Ha minden k\u00e9sz\u00a0(\u00e9s ap\u00e1nak nem kell lakt\u00f3zmentes di\u00e9t\u00e1t tartania :), akkor vegy\u00fcnk egy kivajazott j\u00e9nait \u00e9s a muffin form\u00e1inkat (ha nem szilikon, ezt is vajazzuk ki el\u0151tte), majd r\u00e9tegezz\u00fcnk. A lakt\u00f3z-frukt\u00f3zmentes di\u00e9t\u00e1t tart\u00f3knak, vagyis a muffin form\u00e1kba: rizs, dar\u00e1lth\u00fas (nyugodtan mehet egy kis szaftja is r\u00e1, hadd legyen \u00edzletes), majd z\u00f6lds\u00e9gek ker\u00fclnek, v\u00e9g\u00fcl locsoljuk meg a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel. A j\u00e9nai is hasonl\u00f3an k\u00e9sz\u00fcl, de itt tejf\u00f6l, majd nagy lyuk\u00fa reszel\u0151n lereszelt sajt j\u00f6n a rakottas tetej\u00e9re.<\/p>\n
El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 200 fokon kb. f\u00e9l \u00f3r\u00e1ig s\u00fcss\u00fck, de a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednessel vigy\u00e1zzunk, nehogy meg\u00e9gjen a teteje, ha aranybarna lesz, m\u00e1r lehet kivenni. Ahogy a poszt elej\u00e9n m\u00e1r eml\u00edtettem, nagy sikere volt a picurn\u00e1l. Egym\u00e1s ut\u00e1n k\u00e9rte a muffinokat, amelyeket el\u0151tte bor\u00edtottam ki a t\u00e1ny\u00e9rj\u00e1ba, \u00e9s kicsit persze \u00f6sszekevertem. Apa azt mondta, ha nem l\u00e1tja a saj\u00e1t szem\u00e9vel, el sem hiszi, hogy a picur ekkora Babakonyha rajong\u00f3 :)<\/p>\n
<\/p>\n
<\/p>\n
\n