{"id":5163616,"date":"2013-03-25T19:55:16","date_gmt":"2013-03-25T18:55:16","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/03\/25\/sutotokos_linzer_nyuszi_egeszseges_husveti_finomsag"},"modified":"2016-03-24T15:58:55","modified_gmt":"2016-03-24T14:58:55","slug":"sutotokos_linzer_nyuszi_egeszseges_husveti_finomsag","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/sutotokos_linzer_nyuszi_egeszseges_husveti_finomsag\/","title":{"rendered":"S\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6s linzer nyuszi – eg\u00e9szs\u00e9ges h\u00fasv\u00e9ti finoms\u00e1g :)"},"content":{"rendered":"
Ha valaki egy kicsit eg\u00e9szs\u00e9gesebb s\u00fctit is szeretne k\u00e9sz\u00edteni szeretteinek, annak hoztam egy zab- \u00e9s hajdinalisztb\u0151l k\u00e9sz\u00fclt s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6s linzer nyuszi receptet. A zab \u00e9s a hajdina t\u00e1panyag\u00e9rt\u00e9k\u00e9r\u0151l, magas vitamin \u00e9s kalcium tartalm\u00e1r\u00f3l \u00f3d\u00e1kat lehetne zengeni (hajdina<\/a>,\u00a0zab<\/a>), arr\u00f3l nem is besz\u00e9lve, hogy milyen fontosak ez ut\u00f3bbiak a tej- \u00e9s\u00a0gy\u00fcm\u00f6lcscukormentes di\u00e9t\u00e1ban.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k egy tepsihez ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n Egy t\u00e1lba m\u00e9rj\u00fck ki a liszteket, a zabpelyhet, a cukrot \u00e9s a fah\u00e9jat. Keverj\u00fck \u00f6ssze a sz\u00e1raz hozz\u00e1val\u00f3kat. Majd adjuk hozz\u00e1 a kisebb kock\u00e1kra v\u00e1gott vajat. Morzsoljuk\u00a0\u00f6ssze a vajat a bekevert liszttel, majd tegy\u00fck hozz\u00e1 a s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6t is, \u00e9s az eg\u00e9szet gy\u00farjuk \u00e1t. Ne ijedj\u00fcnk meg, ha az elej\u00e9n morzs\u00e1snak t\u0171nik, p\u00e1r perc alatt \u00f6ssze\u00e1ll. Ha m\u00e1r nem ragad az ed\u00e9ny fal\u00e1hoz, form\u00e1zzuk hengerr\u00e9,\u00a0csomagoljuk\u00a0aluf\u00f3li\u00e1ba, \u00e9s rakjuk a h\u0171t\u0151be, 1-2 \u00f3r\u00e1ra.<\/p>\n A pihent t\u00e9szt\u00e1t lisztezett fel\u00fcleten ny\u00fajtsuk ki, \u00e9s a k\u00edv\u00e1nt form\u00e1val szaggassuk ki.<\/p>\n A form\u00e1kat tegy\u00fck egy s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsibe, majd toljuk 170 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be. 15-20 perc alatt elk\u00e9sz\u00fclnek, de mindig figyelj\u00fck a form\u00e1k sz\u00e9leit, amikor aranybarna, m\u00e1r lehet is kivenni. Ha kicsit kih\u0171lt, m\u00e1r lehet is belerakni egy dobozba.<\/p>\n Ha frissen essz\u00fck, akkor a s\u00fcti ropog\u00f3s, n\u00e1lunk a picur ezt nagyon szereti. De 1-2 nap m\u00falva a dobozban a s\u00fctik megpuhulnak, \u00edgy az\u00e9rt teljesen m\u00e1s \u00edz\u00fck lesz, hogy \u0151szinte legyek a picike ezt is im\u00e1dja :) Ha valakinek \u00edgy t\u00fal sz\u00e1raz a s\u00fcti, akkor nyomja \u00f6ssze valamivel a linzereket (ahol m\u00e1r szabad ilyet enni: gy\u00fcm\u00f6lcsh\u00fassal, ahol m\u00e9g nem, ott j\u00f3 lehet a cukor \u00e9s tejmentes vanilia puding, ezek egy\u00e9bk\u00e9nt \u00e1ltal\u00e1ban glut\u00e9nmentesek is.)<\/p>\n Na, kellemes h\u00fasv\u00e9tol\u00e1st! :)<\/p>\n\n