{"id":5234766,"date":"2013-04-19T16:34:15","date_gmt":"2013-04-19T14:34:15","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/04\/19\/csirkes_kolessel_toltott_zsenge_cukkini"},"modified":"2018-05-07T09:35:43","modified_gmt":"2018-05-07T08:35:43","slug":"csirkes_kolessel_toltott_zsenge_cukkini","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/csirkes_kolessel_toltott_zsenge_cukkini\/","title":{"rendered":"Csirk\u00e9s k\u00f6lessel t\u00f6lt\u00f6tt zsenge cukkini"},"content":{"rendered":"
Ez tipikusan az az \u00e9tel, ami seg\u00edt abban, hogy a picur kanal\u00e1n (\u00e9s pocakj\u00e1ban :) egyszerre legyen jelen a z\u00f6lds\u00e9g, a feh\u00e9rje \u00e9s a vitaminokban gazdag k\u00f6ret. A frukt\u00f3z-, tejmentes di\u00e9ta mellett a k\u00f6les n\u00e1lunk nagyon fel\u00e9rt\u00e9kel\u0151d\u00f6tt, hiszen nagyon magas a vitamin- \u00e9s kalciumtartalma, a j\u00f3 \u00e9lettani hat\u00e1sair\u00f3l nem is besz\u00e9lve.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
A cukkiniket mossuk meg, v\u00e1gjuk le a k\u00e9t v\u00e9g\u00e9t. \u00c9n most meg is pucoltam \u0151ket a picurka \u00e9rz\u00e9keny pocakja miatt, de ahol nem okoz gondot, ott maradhat a h\u00e9ja is. Hossz\u00e1ban v\u00e1gjuk\u00a0f\u00e9lbe a cukkiniket, a belsej\u00e9t (magos r\u00e9szt) kaparjuk ki. Ezt majd a t\u00f6ltel\u00e9khez felhaszn\u00e1ljuk (ld. k\u00e9s\u0151bb). A kiv\u00e1jt cukkiniket helyezhetj\u00fck kivajazott j\u00e9naiba, de s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsibe is, illetve \u00e9n most haszn\u00e1ltam muffin form\u00e1kat is, mert a t\u00f6ltel\u00e9k egy r\u00e9sze kimaradt. S\u00f3zzuk meg kicsit, egy kis borsikaf\u0171t, kakukkf\u0171t is sz\u00f3rhatunk r\u00e1, ha m\u00e1r b\u00edrj\u00e1k a kis pocik :)<\/p>\n
A hagym\u00e1t kock\u00e1zzuk\u00a0apr\u00f3ra, \u00e9s egy kis v\u00edzen\/olajon fed\u0151 alatt dinsztelj\u00fck meg. K\u00f6zben kock\u00e1zzuk apr\u00f3ra a csirk\u00e9t is, \u00e9s mehet is a hagym\u00e1hoz. Ha m\u00e1r feh\u00e9rre p\u00e1roltuk \u00e9s a csirkecombbal kij\u00f6tt egy kis zsirad\u00e9k is, mehet r\u00e1 a k\u00f6les, \u00e9s a kikanalazott, kicsire felv\u00e1gott cukkini bels\u0151, p\u00e1r pillanatig pir\u00edtsuk \u00edgy meg az eg\u00e9szet, majd \u00f6nts\u00fck fel 2,5 cs\u00e9sz\u00e9nyi v\u00edzzel (igaz\u00e1b\u00f3l az \u00e1ltalunk kim\u00e9rt k\u00f6leshez k\u00e9pest k\u00e9t \u00e9s f\u00e9lszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edz kell).\u00a0Hagyjuk a vizet felforrni (magas fokozaton), \u00e9s ha felforrt, f\u0171szerezz\u00fck, keverj\u00fcnk r\u00e1 egyet, majd vegy\u00fck kis fokozatra, fedj\u00fck le, \u00e9s hagyjuk 20 percig rotyogni, majd m\u00e9g 10 percig a t\u0171zhelyen.<\/p>\n
Ut\u00e1na t\u00f6lts\u00fck meg a cukkini haj\u00f3kat ezzel a t\u00f6ltel\u00e9kkel. A nem \u00e9tel\u00e9rz\u00e9kenyek kaphatnak r\u00e1 m\u00e9g tejf\u00f6lt \u00e9s sajtot, illetve ha el\u0151r\u00e9bb j\u00e1rtok a lakt\u00f3zintoleranci\u00e1val k\u00fczd\u0151kn\u00e9l a di\u00e9t\u00e1ban, akkor lakt\u00f3zmentes tejf\u00f6l \u00e9s sajt mehet r\u00e1 v\u00e9konyan. De en\u00e9lk\u00fcl is nagyon finom az \u00e9tel.<\/p>\n
<\/p>\n
<\/p>\n
200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. 30 perc alatt k\u00e9szre s\u00fcl. Nem is musz\u00e1j lefedni aluf\u00f3li\u00e1val, de ha biztosra akartok menni, \u00e9s \u00fagy l\u00e1tj\u00e1k a cukkini nem olyan puha, akkor fedj\u00e9tek le egy negyed \u00f3r\u00e1ra, 20 perce, majd m\u00e9g 10 percre vegy\u00e9tek le r\u00f3la, hogy meg tudjon picit pirulni a teteje.<\/p>\n
<\/p>\n
\n