f\u00e9l ek (oliva)olaj<\/li>\n<\/ul>\nAz elk\u00e9sz\u00edt\u00e9s a kor\u00e1bbiak szerint: a langyos v\u00edz kisebb r\u00e9sz\u00e9ben a cukorral megfuttatjuk az \u00e9leszt\u0151t. K\u00f6zben a kever\u0151t\u00e1lba m\u00e9rj\u00fck ki a lisztet, szit\u00e1ljuk \u00e1t, adjuk hozz\u00e1 a puffasztott quino\u00e1t, a s\u00f3t, az olajat, \u00e9s a t\u00f6bbi vizet, majd mehet bele a megfuttatott \u00e9leszt\u0151. Gy\u00farjuk, dagasszuk a t\u00e9szt\u00e1t, m\u00edg v\u00e9g\u00fcl m\u00e1r nem ragad az ed\u00e9ny fal\u00e1hoz, \u00e9s h\u00f3lyagoss\u00e1 v\u00e1lik. Tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra, kb. 1 \u00f3ra.<\/p>\n
Ha megkelt, lisztezett fel\u00fcleten \u00fajra gy\u00farjuk \u00e1t, form\u00e1zzuk olyanra, amilyen s\u00fct\u0151ben k\u00edv\u00e1njuk s\u00fctni. \u00c9n egy kisebb t\u00e9glalap alak\u00fa form\u00e1ba helyeztem bele, amit el\u0151zetesen kivajaztam, kiliszteztem, de tehetj\u00fck szilikon s\u00fct\u0151form\u00e1ba is. Takarjuk le egy konyharuh\u00e1val (hogy ne \u00e9rje huzat), \u00e9s hagyjuk a form\u00e1ban k\u00e9tszeres\u00e9re kelni a t\u00e9szt\u00e1t, kb. 20 perc.<\/p>\n
Majd ha \u00fagy szeretj\u00fck, v\u00e1gjuk be 3-4 helyen egy \u00e9les k\u00e9ssel (\u00e9n ezt most elhagytam), kenj\u00fck meg v\u00edzzel, \u00e9s toljuk 220 fokra el\u0151meleg\u00edtett g\u0151z\u00f6s\u00edtett s\u00fct\u0151be (azaz helyezz\u00fcnk a s\u00fct\u0151nk alj\u00e1ra egy v\u00edzzel teli ed\u00e9nyt). 10 percig s\u00fcss\u00fck \u00edgy a kenyeret, majd vegy\u00fck vissza a h\u0151fokot 175 fokra, \u00e9s m\u00e9g 50 percig s\u00fcss\u00fck \u00edgy. A v\u00e9g\u00e9n kenj\u00fck le hideg v\u00edzzel, j\u00f3 alaposan. S\u00fct\u00e9s ut\u00e1n k\u00f6zvetlen\u00fcl \u00fagy t\u0171nhet, hogy sziklakem\u00e9nys\u00e9g\u0171 kenyeret k\u00e9sz\u00edtett\u00fcnk, de ahogy kezd kih\u0171lni a keny\u00e9r, egyre jobban \u00e9rezz\u00fck, hogy puh\u00e1v\u00e1 v\u00e1lik a h\u00e9ja is. Hidegen szelj\u00fck csak meg.<\/p>\n
<\/p>\n
\n