{"id":5248020,"date":"2013-07-30T10:49:07","date_gmt":"2013-07-30T08:49:07","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/07\/30\/rakott_cukkinis_karfiol_pulykaval_es_barna_rizzsel"},"modified":"2016-03-18T14:34:56","modified_gmt":"2016-03-18T13:34:56","slug":"rakott_cukkinis_karfiol_pulykaval_es_barna_rizzsel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/rakott_cukkinis_karfiol_pulykaval_es_barna_rizzsel\/","title":{"rendered":"Rakott cukkinis karfiol pulyk\u00e1val \u00e9s barna rizzsel"},"content":{"rendered":"
Amikor nagy adagot akarok k\u00e9sz\u00edteni, \u00e9s biztosra akarok menni, hogy a picur z\u00f6lds\u00e9get, feh\u00e9rj\u00e9t (h\u00fast\/halat) \u00e9s k\u00f6retet egyszerre juttat be a pocij\u00e1ba, akkor csak el\u0151reker\u00fclnek az eg\u00e9szs\u00e9gesebb rakottas v\u00e1ltozatok. Mivel a karfiol kicsit puffaszt\u00f3 hat\u00e1s\u00fa, ez\u00e9rt ker\u00fclt m\u00e9g cukkini is a dar\u00e1lt h\u00fas tetej\u00e9re.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
Vegy\u00fcnk teh\u00e1t h\u00e1rom fazekat. Az egyikbe ker\u00fcljenek a lemosott karfiol r\u00f3zs\u00e1k \u00e9s a megh\u00e1mozott, apr\u00f3ra kock\u00e1zott cukkinik. \u00c9pp annyi v\u00edzben, ami ellepi, fed\u0151 alatt f\u0151zz\u00fck\u00a0puh\u00e1ra (nem musz\u00e1j s\u00f3zni, f\u0171szerezni, de ha m\u00e1r nagyon hozz\u00e1szoktunk, akkor a v\u00e9ge fel\u00e9 tegy\u00fck ezt meg). A m\u00e1sik fedett faz\u00e9kban p\u00e1roljuk\u00a0\u00fcvegesre\u00a0az el\u0151z\u0151leg megpucolt, kis kock\u00e1kra v\u00e1gott hagym\u00e1t, majd dobjuk r\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fast, \u00e9s f\u0151zz\u00fck kicsit, m\u00edg a h\u00fas megpuhul, – n\u00e9ha keverj\u00fck meg, hogy perg\u0151s legyen, a v\u00e9ge fel\u00e9 s\u00f3val \u00e9s borsikaf\u0171vel vagy feh\u00e9r borssal f\u0171szerezz\u00fck. A harmadik faz\u00e9kban k\u00e9sz\u00edts\u00fck el a rizst kb. k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzzel kev\u00e9s s\u00f3val: forr\u00e1s ut\u00e1n alacsony fokozaton kb. negyed \u00f3r\u00e1ig f\u0151zz\u00fck lefedve, majd m\u00e9g 10 percig\u00a0hagyjuk\u00a0a t\u0171zhelyen.<\/p>\n
Ha minden k\u00e9sz, akkor vegy\u00fcnk egy kivajazott j\u00e9nait \u00e9s r\u00e9tegezz\u00fcnk: rizs, dar\u00e1lth\u00fas (nyugodtan mehet egy kis szaftja is r\u00e1, hadd legyen \u00edzletes), majd a z\u00f6lds\u00e9gek, v\u00e9g\u00fcl locsoljuk meg a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel. A tejsz\u00ednt el\u0151zetesen kikeverhetj\u00fck egy kis s\u00f3val, kakukkf\u0171vel, petrezselyemmel, kakukkf\u0171vel (vagyis a z\u00f6ld f\u0171szerekkel), \u00e9s ha ezzel locsoljuk meg a z\u00f6lds\u00e9geket, akkor f\u0151z\u00e9s k\u00f6zben nem is kell f\u0171szerezn\u00fcnk azokat, el\u00e9g, ha a s\u00fct\u0151ben r\u00e1s\u00fcl.<\/p>\n
El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 200 fokon kb. f\u00e9l \u00f3r\u00e1ig s\u00fcss\u00fck, de vigy\u00e1zzunk, nehogy meg\u00e9gjen a teteje, ha aranybarna lesz, m\u00e1r lehet kivenni. Apa kapott hozz\u00e1 egy kis tejf\u00f6lt, sajtot is t\u00e1lal\u00e1sn\u00e1l :)<\/p>\n
\n