{"id":5248863,"date":"2013-07-18T11:46:40","date_gmt":"2013-07-18T09:46:40","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/07\/18\/quinoas_foszlos_kalacs"},"modified":"2017-03-26T19:04:51","modified_gmt":"2017-03-26T18:04:51","slug":"quinoas_foszlos_kalacs","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/quinoas_foszlos_kalacs\/","title":{"rendered":"Quino\u00e1s foszl\u00f3s kal\u00e1cs"},"content":{"rendered":"
Mivel a\u00a0quino\u00e1s keny\u00e9r<\/a>\u00a0\u00f6t\u00f6sre vizsg\u00e1zott n\u00e1lunk, ez\u00e9rt csak egy l\u00e9p\u00e9s volt, hogy a tuti kal\u00e1cs receptbe is belerakjam. Kimagasl\u00f3 vitamin- \u00e9s \u00e1sv\u00e1nyianyag tartalma miatt szerepe\u00a0a tej- \u00e9s frukt\u00f3zmentes \u00e9trendben fel\u00e9rt\u00e9kel\u0151dik:\u00a0magn\u00e9ziumot, k\u00e1liumot, kalciumot, vasat, cinket tartalmaz, \u00e9s igen gazdag B-, C- \u00e9s E-vitaminban \u00e9s\u00a0antioxid\u00e1nsokban is\u00a0. El\u0151sz\u00f6r \u00e9rdemes csak kisebb adaggal pr\u00f3b\u00e1lkozni a t\u00e9szt\u00e1ban, megn\u00e9zni, hogy egy\u00e1ltal\u00e1n tetszik-e az \u00edzvil\u00e1g, majd ha sikert aratott, n\u00f6velhet\u0151 a quinoa mennyis\u00e9ge a receptekben.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/p>\n Egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral futtassuk meg. A lisztet szit\u00e1ljuk \u00e1t, a quino\u00e1t, a vanili\u00e1t, a s\u00f3t \u00e9s a cukrot keverj\u00fck\u00a0hozz\u00e1. Kock\u00e1zzuk bele a vajat, majd morzsoljuk \u00f6ssze a liszttel. Ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, keverj\u00fck a lisztbe, \u00f6nts\u00fck\u00a0hozz\u00e1\u00a0a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s gy\u00farjuk \u00e1t a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasszuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n<\/div>\n V\u00e1gjuk a megkelt t\u00e9szt\u00e1t hat egyenl\u0151 r\u00e9szre, \u00e9s j\u00f6het a fon\u00e1s. \u00c9n mindig\u00a0ezt<\/a>\u00a0a vide\u00f3t haszn\u00e1lom, mik\u00f6zben fonok. Nekem seg\u00edt.<\/p>\n<\/div>\n Helyezz\u00fck a megfont kal\u00e1csot a tepsire, \u00e9s hagyjuk m\u00e9g 20-25 percig kelni.\u00a0Majd kenj\u00fck meg egy kis tejjel a tetej\u00e9t. 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben f\u00e9l \u00f3ra alatt s\u00fcss\u00fck meg a kal\u00e1csot.<\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n Mikor kivessz\u00fck, m\u00e9g megkenhetj\u00fck egy kis zabtejjel, \u00edgy finom, \u00e9des lesz a h\u00e9ja.<\/p>\n <\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n\n