{"id":5255862,"date":"2013-04-30T23:08:00","date_gmt":"2013-04-30T21:08:00","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/04\/30\/daralthusos_egytal"},"modified":"2016-09-30T11:01:21","modified_gmt":"2016-09-30T10:01:21","slug":"daralthusos_egytal","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/daralthusos_egytal\/","title":{"rendered":"Dar\u00e1lth\u00fasos egyt\u00e1l"},"content":{"rendered":"
Szombatonk\u00e9nt, ha tehetj\u00fck baba\u00fasz\u00e1sra j\u00e1runk, viszont ilyenkor a reggelit, az \u00fasz\u00f3cuccot \u00e9s az eb\u00e9det egy id\u0151ben k\u00e9sz\u00edtem, mik\u00f6zben \u00f6lt\u00f6ztetem a picurt is. De el\u0151fordul, hogy hasonl\u00f3 id\u0151hi\u00e1nnyal k\u00fczd\u00f6k \u00fcnnepnapokon is, amikor kir\u00e1ndulni indulunk, vagy kimozdulunk.\u00a0Ha nincs el\u00e9g id\u0151, m\u00e9gis valami finomat \u00e9s laktat\u00f3t tenn\u00e9tek az asztalra, amit mindenki ehet a csal\u00e1dban, akkor ez pont ide\u00e1lis \u00e9tel, mert k\u00f6ret-h\u00fas-z\u00f6lds\u00e9g egyszerre, egy t\u00e1lban. (A nem tej\u00e9rz\u00e9kenyeknek t\u00e1lal\u00e1sn\u00e1l ak\u00e1r tejf\u00f6llel, \u00e9s egy kis sajttal is meghinthetitek a tetej\u00e9t, de an\u00e9lk\u00fcl is nagyon finom fog\u00e1s.)<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag) ld. jegyzetlapon:<\/p>\n
Vegy\u00fcnk el\u0151 h\u00e1rom fazekat. Az egyikbe ker\u00fcl a megmosott, megh\u00e1mozott krumpli karik\u00e1kra szelve, annyi v\u00edzzel tegy\u00fck fel, amennyi \u00e9ppen ellepi. Forr\u00e1st\u00f3l sz\u00e1m\u00edtva kb. 10 perc alatt f\u0151zz\u00fck\u00a0puh\u00e1ra (de ne essen sz\u00e9t!). A m\u00e1sik faz\u00e9kba dobjuk egy csepp vajra\/olajra a megtiszt\u00edtott, apr\u00f3 kock\u00e1kra szelt hagym\u00e1t, pir\u00edtsuk meg kicsit, majd adjuk hozz\u00e1\u00a0a dar\u00e1lth\u00fast, \u00e9s f\u0151zz\u00fck puh\u00e1ra, minim\u00e1lis s\u00f3val, borsikaf\u0171vel (vagy borssal) f\u0171szerezz\u00fck. (\u00c9rdemes p\u00e1rszor megkeverni, hogy\u00a0a h\u00fas\u00a0perg\u0151s legyen.)\u00a0A harmadik faz\u00e9kban a z\u00f6lds\u00e9geket kev\u00e9s v\u00edzen p\u00e1roljuk puh\u00e1ra.<\/p>\n
Majd adjuk a h\u00fashoz a z\u00f6lds\u00e9get \u00e9s f\u0171szerezz\u00fck \u00edzl\u00e9s szerint, mehet hozz\u00e1 egy kis vaj (kb. 1 lapos ev\u0151kan\u00e1lnyi) majd keverj\u00fck meg. V\u00e9g\u00fcl \u00f6nts\u00fck hozz\u00e1 a krumplit is, ekkor m\u00e1r \u00f3vatosabban keverj\u00fcnk rajta egyet. 1-2 perc m\u00e9g a faz\u00e9kban \u00e9s mehet az eg\u00e9sz a kivajazott t\u00e1lba.<\/p>\n
El\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 200 fokon kb. 30 perc alatt megs\u00fcl.\u00a0Ha megpirult a teteje, lehet kivenni.<\/p>\n
N\u00e1lunk a picur \u00fagy ette, mintha nem lenne holnap, k\u00e9tszer k\u00e9rt repet\u00e1t, \u00f6r\u00f6m volt n\u00e9zni :)<\/p>\n
S\u00fct\u00e9s el\u0151tt:<\/p>\n