{"id":5348900,"date":"2013-06-07T11:00:28","date_gmt":"2013-06-07T09:00:28","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/06\/07\/hatfonatos_cirmos_kalacskoszoru"},"modified":"2017-03-26T19:34:34","modified_gmt":"2017-03-26T18:34:34","slug":"hatfonatos_cirmos_kalacskoszoru","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/hatfonatos_cirmos_kalacskoszoru\/","title":{"rendered":"Hatfonatos cirmos kal\u00e1cskoszor\u00fa"},"content":{"rendered":"
Ha a csal\u00e1dban valakit \u00fcnnepl\u00fcnk a picik\u00e9nek mindig s\u00fct\u00f6k valamit, amit elvisz\u00fcnk magunkkal, hogy se a h\u00e1zigazda ne \u00e9rezze rosszul mag\u00e1t (hogy a pici ezt nem ehet, azt nem ehet), se a picur ne \u00e9rezze \u00fagy, hogy kimarad valamib\u0151l. Persze mindig nagyobb adagot s\u00fct\u00f6k, hogy mindenkinek jusson a s\u00fctib\u0151l, mert \u00e1ltal\u00e1ban toj\u00e1s n\u00e9lk\u00fclis\u00e9g, illetve frukt\u00f3z-tejmentes di\u00e9ta ide vagy oda, mindenki sz\u00edvesen k\u00f3stolgat, \u00e9s \u00e1ltal\u00e1ban nagy sikere van az \u00edgy k\u00e9sz\u00fclt nasiknak.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon:<\/p>\n
Az elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se teljesen ugyan\u00fagy t\u00f6rt\u00e9nik, mint a cs\u00edkos kal\u00e1cs\u00e9: teh\u00e1t felezz\u00fck az ar\u00e1nyokat, begy\u00farjuk az egyik fel\u00e9t kaka\u00f3 n\u00e9lk\u00fcl, a m\u00e1sik fel\u00e9be pedig belesz\u00f3rjuk a kaka\u00f3t az \u00f6sszetev\u0151kh\u00f6z.<\/p>\n
Mindk\u00e9t f\u00e9ladag eset\u00e9ben: egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral megfuttatjuk. A liszteket \u00e1tszit\u00e1ljuk, az amarantot, a s\u00f3t \u00e9s a cukrot belekeverj\u00fck, a van\u00edli\u00e1t a liszttel \u00f6sszemorzsoljuk. Belekock\u00e1zzuk a vajat, \u00e9s \u00f6sszemorzsoljuk a liszttel. Az egyik f\u00e9ladag eset\u00e9ben azonban adunk m\u00e9g 3 ev\u0151kan\u00e1l kaka\u00f3port is az eg\u00e9szhez.<\/p>\n
Mindk\u00e9t f\u00e9ladag eset\u00e9ben: ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, hozz\u00e1adjuk az adagokhoz, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s \u00e1tgy\u00farjuk a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasztjuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n<\/div>\n
V\u00e1gjuk mindk\u00e9t megkelt t\u00e9sztadarabot h\u00e1rom egyenl\u0151 r\u00e9szre, form\u00e1zzuk h\u00e1rom-h\u00e1rom hengerr\u00e9 a k\u00e9t tenyer\u00fcnk k\u00f6z\u00f6tt, \u00e9s j\u00f6het a hatos fon\u00e1s. \u00c9n mindig\u00a0ezt<\/a>\u00a0a vide\u00f3t haszn\u00e1lom, mik\u00f6zben fonok. Nekem seg\u00edt. M\u00e1r elindultam abba az ir\u00e1nyba, hogy lefot\u00f3zzam Nektek a folyamatot, de neh\u00e9z fonni \u00e9s fot\u00f3zni egyszerre :)<\/p>\n <\/a><\/p>\n<\/div>\n A megfont kal\u00e1cs k\u00e9t v\u00e9g\u00e9t illessz\u00fck \u00f6ssze, form\u00e1zzunk koszor\u00fat, \u00e9s\u00a0helyezz\u00fck a tepsire, majd hagyjuk m\u00e9g 20-25 percig kelni (a fot\u00f3n a megkelt kal\u00e1csot l\u00e1tj\u00e1tok).\u00a0V\u00e9g\u00fcl kenj\u00fck meg egy kis tejjel a tetej\u00e9t, \u00e9s 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben f\u00e9l \u00f3ra alatt s\u00fcss\u00fck meg.<\/p>\n <\/a><\/p>\n<\/div>\n Mikor kivessz\u00fck, m\u00e9g kenj\u00fck \u00e1t a tetej\u00e9t egy kis zabtejjel, \u00edgy nagyon finom \u00e9des lesz a k\u00e9rge. N\u00e1lunk nagy sikere volt a n\u00e9vnapi \u00f6sszej\u00f6vetelen, k\u00e9t szeletet vitt\u00fcnk csak haza az eg\u00e9szb\u0151l.<\/p>\n \u00c9s most gy\u00f6ny\u00f6rk\u00f6djetek:<\/p>\n