{"id":5407330,"date":"2013-07-16T14:02:46","date_gmt":"2013-07-16T12:02:46","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/07\/16\/pulykaval_es_sutoben_sult_padlizsannal_toltott_krumplihajok"},"modified":"2016-03-18T14:28:48","modified_gmt":"2016-03-18T13:28:48","slug":"pulykaval_es_sutoben_sult_padlizsannal_toltott_krumplihajok","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/pulykaval_es_sutoben_sult_padlizsannal_toltott_krumplihajok\/","title":{"rendered":"Pulyk\u00e1val \u00e9s s\u00fct\u0151ben s\u00fclt padlizs\u00e1nnal t\u00f6lt\u00f6tt krumplihaj\u00f3k"},"content":{"rendered":"
K\u00f6nnyen elk\u00e9sz\u00edthet\u0151, mellette lehet j\u00e1tszani a kicsivel, s\u00f3n \u00e9s borson k\u00edv\u00fcl m\u00e1s f\u0171szerre nincs sz\u00fcks\u00e9g hozz\u00e1, m\u00e9gis olyan, mintha valami nagyon speck\u00f3 fog\u00e1st enne az ember. Annyira j\u00f3l siker\u00fclt, hogy a picur k\u00e9tszer repet\u00e1zott, Apa pedig megdics\u00e9rte az eb\u00e9det :) Ja \u00e9s a teljes tejmentes di\u00e9t\u00e1n lev\u0151k is fogyaszthatj\u00e1k, ha elhagyj\u00e1k a tetej\u00e9r\u0151l a (lakt\u00f3zmentes) tejf\u00f6lt \u00e9s sajtot.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n
A krumplikat \u00e9s a padlizs\u00e1nt mossuk meg alaposan, t\u00f6r\u00f6lj\u00fck \u00e1t, majd csavarjuk aluf\u00f3li\u00e1ba, \u00e9s dobjuk be a 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett\u00a0s\u00fct\u0151be. Kb. 45 perc alatt puh\u00e1ra s\u00fcl (a padlizs\u00e1n val\u00f3sz\u00edn\u0171leg hamarabb is).<\/p>\n
Ek\u00f6zben tiszt\u00edtsuk meg a hagym\u00e1t, kock\u00e1zzuk apr\u00f3 darabokra, \u00e9s egy kis olajon dinsztelj\u00fck meg, majd mehet is r\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fas. A padlizs\u00e1n kb. 30 perc alatt puh\u00e1ra s\u00fcl a s\u00fct\u0151ben, \u00edgy azt kivehetj\u00fck, fejts\u00fck le a h\u00e9j\u00e1t, \u00e9s a belsej\u00e9t kis kock\u00e1kra v\u00e1gva mehet is a h\u00fashoz. Kicsit rottyintsuk \u00f6ssze, f\u0171szerezz\u00fck kev\u00e9s s\u00f3val \u00e9s borssal.<\/p>\n
A krumplikat vegy\u00fck ki a s\u00fct\u0151b\u0151l, h\u00e1mozzuk meg, v\u00e1gjuk kett\u00e9, \u00e9s v\u00e1jjuk ki a belsej\u00e9t, hogy kis cs\u00f3nakokat kapjunk. (N\u00e1lunk most krumplis pog\u00e1csa k\u00e9sz\u00fclt a belsej\u00e9b\u0151l nyert krumplib\u00f3l, de term\u00e9szetesen az eb\u00e9dhez is felt\u00e1lalhatjuk krumplip\u00fcr\u00e9nek, vagy mell\u00e9 nyomhatunk kis s\u00fcvegeket – melyeket ugyancsak a s\u00fct\u0151be tolunk a cs\u00f3nakokkal – d\u00edsz\u00edt\u00e9snek.)<\/p>\n
A krumplihaj\u00f3kat helyezz\u00fck vajjal kikent tepsire, kicsit s\u00f3zzuk, borsozzuk, majd t\u00f6lts\u00fck meg a padlizs\u00e1nos h\u00fassal. Ha valaki m\u00e9g teljes tejmentes di\u00e9t\u00e1n van, akkor lehet szaftosabb a t\u00f6ltel\u00e9k, \u00edgy biztosan nem \u00e9g meg a s\u00fct\u0151ben, hiszen el\u00e9g egy kicsit r\u00e1pir\u00edtani az eg\u00e9szre. Aki, mint mi is, m\u00e1r pr\u00f3b\u00e1lkozik a lakt\u00f3zmentes term\u00e9kekkel, az tehet r\u00e1 egy kis lakt\u00f3zmentes tejf\u00f6lt \u00e9s sajtot. A s\u00fct\u0151ben kb. 20 perc alatt megolvad, megpirul az eg\u00e9sz. Az \u00edzek t\u00e9nyleg\u00a0fens\u00e9gesek.<\/p>\n
\n