{"id":5526849,"date":"2013-10-11T12:05:18","date_gmt":"2013-10-11T10:05:18","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/10\/11\/gesztenyevel_toltott_kalacs_fruktoz-tej-tojasmentes_dieta_szerint"},"modified":"2018-03-06T10:18:52","modified_gmt":"2018-03-06T09:18:52","slug":"gesztenyevel_toltott_kalacs_fruktoz-tej-tojasmentes_dieta_szerint","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/gesztenyevel_toltott_kalacs_fruktoz-tej-tojasmentes_dieta_szerint\/","title":{"rendered":"Geszteny\u00e9vel t\u00f6lt\u00f6tt kal\u00e1cs – frukt\u00f3z-tej-toj\u00e1smentes di\u00e9ta szerint"},"content":{"rendered":"
Szerett\u00fcnk volna valami szem\u00e9lyeset is adni s\u00f3gorom sz\u00fclet\u00e9snapj\u00e1ra, \u00e9s \u00edgy azt is meg tudtuk oldani, hogy a picur is ugyanazt a tort\u00e1t ehesse mint mi, \u00edgy k\u00e9sz\u00fclt el ez a geszteny\u00e9vel t\u00f6lt\u00f6tt \u00e1lom :) A geszteny\u00e9nek el\u00e9g magas a frukt\u00f3ztartalma, ez\u00e9rt, aki a frukt\u00f3zmentes di\u00e9ta elej\u00e9n tart, ink\u00e1bb egy rebarbar\u00e1s<\/a> vagy van\u00edli\u00e1s kal\u00e1cstort\u00e1val<\/a> kezdje.<\/p>\n Egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral megfuttatjuk. A lisztet \u00e1tszit\u00e1ljuk, a s\u00f3t \u00e9s a cukrot, meg a van\u00edli\u00e1t belekeverj\u00fck. Belekock\u00e1zzuk a vajat, \u00e9s \u00f6sszemorzsoljuk a liszttel.<\/p>\n<\/div>\n Ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, belekeverj\u00fck a lisztbe, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s \u00e1tgy\u00farjuk a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasszuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n K\u00f6zben elk\u00e9sz\u00edthetj\u00fck a gesztenyet\u00f6ltel\u00e9ket. Vesz\u00fcnk kb. 15 szem fagyasztott geszteny\u00e9t (kb. 100 gramm) \u00e9s egy kis v\u00edzben megp\u00e1roljuk, megf\u0151zz\u00fck. Mikor puh\u00e1ra f\u0151, akkor le\u00f6ntj\u00fck r\u00f3la a marad\u00e9k vizet, \u00e9s vill\u00e1val \u00f6sszenyomjuk, vagy m\u00e1s m\u00f3dszerrel p\u00fcr\u00e9s\u00edtj\u00fck, ezut\u00e1n fogjuk a vajat \u00e9s belekock\u00e1zzuk, alacsony fokozaton hagyjuk elolvadni a geszteny\u00e9ben, kevergess\u00fck k\u00f6zben. K\u00f3stoljuk meg, hogy el\u00e9g \u00e9des-e. Ha nem \u00e9rezz\u00fck \u00e9desnek, akkor tehet\u00fcnk hozz\u00e1 1-2 ek xilitet.<\/p>\n<\/div>\n Ha megkelt a t\u00e9szt\u00e1nk, ny\u00fajtsuk ki lisztezett fel\u00fcleten (ahogy l\u00e1tj\u00e1tok, nekem volt egy kis seg\u00edts\u00e9gem:). V\u00e1gjuk cs\u00edkokra, lehet trap\u00e9z alak\u00fa, hogy k\u00f6nnyebb legyen tekerni, kenj\u00fck meg a belsej\u00e9t a gesztenyt\u00f6ltel\u00e9kkel, majd hajtsuk f\u00e9lbe \u00e9s csipkedj\u00fck \u00f6ssze a sz\u00e9leit. Ezut\u00e1n tekerj\u00fck fel, mint egy csigabig\u00e1t (vagy k\u00fcrt\u0151skal\u00e1csot).<\/span><\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n A tepsiben helyezz\u00fck egym\u00e1s mell\u00e9 a csig\u00e1kat, majd hagyjuk m\u00e9g 20-25 percig kelni.<\/p>\n <\/p>\n Miel\u0151tt a s\u00fct\u0151be ker\u00fcl, kenj\u00fck meg egy kis tejjel. 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3ra alatt k\u00e9szre s\u00fcl.\u00a0Mikor kivessz\u00fck, m\u00e9g kenj\u00fck le egy kis zabtejjel. Mi a k\u00f6zep\u00e9be sz\u00fartuk a gyerty\u00e1t, \u00e9s k\u00f6rbetekert\u00fck szalaggal, gy\u00f6ngy\u00f6kkel. Puha, foszl\u00f3s kal\u00e1cs lett, bel\u00fcl kr\u00e9mes gesztenyet\u00f6ltel\u00e9kkel, nagy sikere volt.<\/p>\n<\/div>\n\n
\n