{"id":5632235,"date":"2013-11-14T10:46:24","date_gmt":"2013-11-14T09:46:24","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/11\/14\/toltott_sutotok_barna_rizzsel"},"modified":"2016-09-07T21:47:17","modified_gmt":"2016-09-07T20:47:17","slug":"toltott_sutotok_barna_rizzsel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/toltott_sutotok_barna_rizzsel\/","title":{"rendered":"T\u00f6lt\u00f6tt s\u00fct\u0151t\u00f6k barna rizzsel"},"content":{"rendered":"
Egyre b\u00e1trabban k\u00eds\u00e9rletezhetek a s\u00fct\u0151t\u00f6kkel, \u00edgy m\u00e1sf\u00e9l \u00e9vvel a frukt\u00f3z malabszorpci\u00f3r\u00f3l (gy\u00fcm\u00f6lcscukor \u00e9rz\u00e9kenys\u00e9gr\u0151l) fel\u00e1ll\u00edtott diagn\u00f3zis ut\u00e1n. Nem gy\u0151z\u00f6m hangs\u00falyozni, hogy a s\u00fct\u0151t\u00f6k b\u00e1r z\u00f6lds\u00e9g, nagyon magas frukt\u00f3ztartalm\u00fa (55 grammban van 1 gramm frukt\u00f3z,\u00a0\u00a0ld.\u00a0t\u00e1bl\u00e1zat<\/a>), ez\u00e9rt akik a di\u00e9ta elej\u00e9n tartanak, vigy\u00e1zzanak vele. \u00c9rz\u00e9kenys\u00e9g eset\u00e9n s\u00fct\u0151t\u00f6k cs\u00f3nakokb\u00f3l pl. kevesebbet adjunk a picinek, el\u00e9g, ha a t\u00f6ltel\u00e9kb\u0151l eszik, \u00e9s p\u00e1r falatot a cs\u00f3nak r\u00e9sz\u00e9b\u0151l.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag) ld. jegyzetlapon.<\/p>\n A s\u00fct\u0151t\u00f6k h\u00e9j\u00e1t mossuk meg alaposan, t\u00f6r\u00f6lj\u00fck le, majd v\u00e1gjuk\u00a0kett\u00e9. A magokat kan\u00e1llal kaparjuk ki, majd helyezz\u00fck a cs\u00f3nakokat egy s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsire. J\u00f3l (b\u0151ven) sz\u00f3rjuk meg v\u00edzzel \u00e9s egy kicsit meghinthetj\u00fck ak\u00e1r fah\u00e9jjal is. Tegy\u00fck 190 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be.<\/p>\n Am\u00edg a t\u00f6k kicsit el\u0151puhul, addig a\u00a0hagym\u00e1t kock\u00e1zzuk apr\u00f3ra, \u00e9s egy kis olajon fed\u0151 alatt dinsztelj\u00fck meg, majd adjuk hozz\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fast, \u00e9s\u00a0p\u00e1roljuk\u00a0puh\u00e1ra. F\u0171szerezz\u00fck kev\u00e9s s\u00f3val, borsikaf\u0171vel, pici szerecsendi\u00f3val.\u00a0A rizst rakjuk fel k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzben f\u0151ni, forr\u00e1st\u00f3l sz\u00e1m\u00edtva 15 percig hagyjuk fed\u0151 alatt, forr\u00e1sn\u00e1l kis petrezselymet, s\u00f3t sz\u00f3rhatunk bele.<\/p>\n Mikor k\u00e9sz a h\u00fas, \u00e9s a rizs, akkor a s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6t vegy\u00fck ki a s\u00fct\u0151b\u0151l, kaparjuk ki a belsej\u00e9t, hogy olyan 1-2 centis legyen mindenhol. A kikapart s\u00fct\u0151t\u00f6kh\u00fast, a rizst, \u00e9s a h\u00fast keverj\u00fck \u00f6ssze, \u00e9s m\u00e9g hagyjuk \u00edgy 5 percig a t\u0171zhelyen.<\/p>\n A s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6s rizses h\u00fassal t\u00f6lts\u00fck meg a cs\u00f3nakokat, a tetej\u00e9t sz\u00f3rjuk meg egy kis sajttal, vagy teljes tejmentes di\u00e9ta eset\u00e9n, \u00f6nts\u00fcnk r\u00e1 egy kis n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednt, de ak\u00e1r ezt is elhagyhatjuk, mert \u00f6nmag\u00e1ban is \u00edzletes fog\u00e1s. Tegy\u00fck a s\u00fct\u0151be egy negyed \u00f3r\u00e1ra, 20 percre m\u00e9g, vigy\u00e1zzunk, nehogy nagyon megpiruljon a teteje.<\/p>\n\n