{"id":5653353,"date":"2013-11-28T11:37:27","date_gmt":"2013-11-28T10:37:27","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/11\/28\/finom_vekony_tesztas_pizza_a_fruktoz-_es_tejmentes_dietaban_tojas_nelkul"},"modified":"2018-04-08T17:54:51","modified_gmt":"2018-04-08T16:54:51","slug":"finom_vekony_tesztas_pizza_a_fruktoz-_es_tejmentes_dietaban_tojas_nelkul","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/finom_vekony_tesztas_pizza_a_fruktoz-_es_tejmentes_dietaban_tojas_nelkul\/","title":{"rendered":"Finom, v\u00e9kony t\u00e9szt\u00e1s pizza a frukt\u00f3z- \u00e9s tejmentes di\u00e9t\u00e1ban, toj\u00e1s n\u00e9lk\u00fcl"},"content":{"rendered":"
A picur egy \u00e9ves sz\u00fclinapj\u00e1ra k\u00e9sz\u00edtettem el\u0151sz\u00f6r pizz\u00e1t, mindenki \u00f6r\u00f6m\u00e9re. Akkor m\u00e9g nem ismertem a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00edneket, \u00edgy az \u0151 t\u00e9szt\u00e1j\u00e1n csak finoman p\u00e1rolt csirkeh\u00fas \u00e9s z\u00f6lds\u00e9gek illatoztak, de m\u00e1r akkor is nagy sikert aratott. Legut\u00f3bb m\u00e1r a mi\u00e9nkre saj\u00e1t paradicsomb\u00f3l k\u00e9sz\u00fclt a sz\u00f3sz, de az \u00f6v\u00e9t m\u00e9g mindig n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel locsoltam meg, \u00edgy is isteni lett, de tal\u00e1n legk\u00f6zelebb m\u00e1r \u0151 is k\u00f3stolhat a paradicsomosb\u00f3l :)<\/p>\n
Ez a pizzat\u00e9szta Jamie Oliver receptje alapj\u00e1n<\/strong> k\u00e9sz\u00fclt, nek\u00fcnk ez a recept vizsg\u00e1zik mindig jelesre:<\/p>\n Az \u00e9leszt\u0151t futtassuk fel a sz\u0151l\u0151cukorral \u00e9s egy kev\u00e9s v\u00edzzel.\u00a0M\u00e9rj\u00fck ki a lisztet \u00e9s a b\u00fazadar\u00e1t egy t\u00e1lba, tegy\u00fck hozz\u00e1 a s\u00f3t, majd keverj\u00fck \u00f6ssze. \u00d6nts\u00fck egy munkalapra, \u00e9s csin\u00e1ljunk egy lukat a k\u00f6zep\u00e9re. A lukba \u00f6nts\u00fck bele a vizet \u00e9s az \u00e9leszt\u0151s vizet, majd kezdj\u00fck el hozz\u00e1adagolni a lisztet: bel\u00fclr\u0151l kifel\u00e9 haladva hozz\u00e1keverj\u00fck a lisztet a v\u00edzhez. \u00cdgy nem folyik ki a v\u00edz a munkalapra, \u00e9s v\u00e9g\u00fcl egy j\u00f3 kis, rugalmas t\u00e9szt\u00e1t kapunk. Ami nekem meglep\u0151 volt, hogy nem kell hosszasan gy\u00farni, an\u00e9lk\u00fcl is finom, k\u00f6nny\u0171 t\u00e9szt\u00e1t kapunk.<\/p>\n <\/p>\n Szobah\u0151m\u00e9rs\u00e9kleten, a t\u00e1lat vizes konyharuh\u00e1val lefedve pihentetj\u00fck a t\u00e9szt\u00e1t, hagyjuk dupl\u00e1j\u00e1ra kelni (kb. f\u00e9l \u00f3ra).<\/p>\n K\u00f6zben el tudjuk k\u00e9sz\u00edteni a felt\u00e9tet<\/strong>: (Ha N\u00e1latok a pici m\u00e1r eszik paradicsomot, akkor felesleges k\u00e9t felt\u00e9tet k\u00e9sz\u00edteni. Frukt\u00f3z\u00e9rz\u00e9kenyek a paradicsomos felt\u00e9ttel, ha el\u0151sz\u00f6r k\u00e9sz\u00fcl, \u00f3vatosan b\u00e1njanak.<\/em>)<\/p>\n A paradicsomos felt\u00e9t<\/strong>: Egy kis v\u00f6r\u00f6shagyma fel\u00e9t felkock\u00e1zzuk apr\u00f3ra, kis olajon megdinsztelj\u00fck. 2-3 k\u00f6zepes paradicsomot leforr\u00e1zzunk forr\u00f3 v\u00edzzel, leh\u00fazzuk a h\u00e9j\u00e1t, apr\u00f3ra kock\u00e1zzuk \u00e9s hagym\u00e1hoz adjuk. Hagyjuk, hogy levet eresszen, a paradicsom megpuhuljon, \u00e9s a v\u00e9g\u00e9n p\u00fcr\u00e9s\u00edts\u00fck turmixg\u00e9ppel, vagy keverget\u00e9s k\u00f6zben nyomjuk sz\u00e9t a kock\u00e1kat is, hogy p\u00fcr\u00e9 \u00e1llagot kapjunk.<\/p>\n K\u00e9sz\u00edts\u00fck el\u0151, hogy mit szeretn\u00e9nk m\u00e9g a pizz\u00e1ra rakni. N\u00e1lunk volt m\u00e9g sonka, \u00fajhagyma, \u00e9s szal\u00e1mi, illetve egy kis (lakt\u00f3zmentes) sajt a tetej\u00e9re. Teh\u00e1t a sonk\u00e1kat kock\u00e1zzuk fel, ha akarunk \u00fajhagym\u00e1t is r\u00e1rakni (mi a feln\u0151ttek\u00e9re raktunk), akkor azt is szeletelj\u00fck v\u00e9konyra, a sajtot reszelj\u00fck le stb.<\/p>\n A picur „tejsz\u00ednes” felt\u00e9tje<\/strong>: N\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel locsoljuk meg a k\u00e9sz t\u00e9szt\u00e1t, arra mehet a felkock\u00e1zott sonka \u00e9s a (cukormentes!!) kukorica, ha a visszavezet\u00e9sn\u00e9l j\u00e1runk, akkor egy kis lakt\u00f3zmentes sajt.<\/p>\n A megkelt t\u00e9szt\u00e1b\u00f3l kb. 2-3 db labd\u00e1csk\u00e1t tudunk form\u00e1zni, ezeket s\u00fct\u00e9s el\u0151tt 15 perccel ny\u00fajtsuk\u00a0v\u00e9konyra, f\u00e9l centis vastags\u00e1g\u00fara, \u00e9s pakoljuk r\u00e1 a felt\u00e9tet.<\/p>\n <\/p>\n 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 10-15 perc alatt elk\u00e9sz\u00fcl.<\/p>\n\n
\n