f\u00e9l te\u00e1skan\u00e1l\u00a0s\u00f3<\/li>\n<\/ul>\nEgy t\u00e1lban keverj\u00fck\u00a0\u00f6ssze\u00a0a lisztet, s\u00f3t, s\u00fct\u0151port. Egy m\u00e1sik t\u00e1lba \u00f6nts\u00fck az \u00e9des\u00edt\u0151t, a van\u00edli\u00e1t \u00e9s az ecetet. Robotg\u00e9ppel kezdj\u00fck el \u00f6sszedolgozni \u00e9s folyamatosan \u00f6nts\u00fck bele az olajat \u00e9s a vizet, majd ehhez a lisztes kever\u00e9ket. S\u0171r\u0171 massz\u00e1t kapunk majd.<\/p>\n
A tepsit vajazzuk \u00e9s lisztezz\u00fck, vagy haszn\u00e1ljunk s\u00fct\u0151pap\u00edrt. A massz\u00e1t ide \u00f6nts\u00fck bele, de a tetej\u00e9t igaz\u00edtsuk el, k\u00fcl\u00f6nben furcsa form\u00e1t kapunk. 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be rakjuk, de ahogy beraktuk, vegy\u00fck is vissza a h\u0151m\u00e9rs\u00e9kletet 180 fokra.<\/p>\n
Kb.\u00a030-40 perc alatt megs\u00fcl, egy fogp\u00e1lcik\u00e1val, vill\u00e1val ellen\u0151rizhetj\u00fck, hogy a belseje is \u00e1ts\u00fclt-e.<\/p>\n
Ha k\u00e9sz, ki lehet venni\u00a0a form\u00e1b\u00f3l \u00e9s hagyjuk kih\u0171lni. Majd v\u00e1gjuk k\u00e9tfel\u00e9 a form\u00e1t. Ha a s\u00fct\u0151nkben sz\u00e9pen felemelkedett a pisk\u00f3ta, akkor lehet h\u00e1rom fel\u00e9 is v\u00e1gni a form\u00e1t, m\u00e9g finomabb lesz.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k a t\u00f6ltel\u00e9khez<\/strong> (a\u00a0pudingporok csomagol\u00e1s\u00e1nak h\u00e1toldal\u00e1n mindig ott a recept, de az\u00e9rt a frukt\u00f3z- \u00e9s lakt\u00f3z\u00e9rz\u00e9kenyeknek kell egy kis v\u00e1ltoztat\u00e1s):<\/p>\n\n- f\u00e9l liter n\u00f6v\u00e9nyi tej<\/li>\n
- 1 csokis pudingpor, de ha vki frukt\u00f3z- \u00e9s lakt\u00f3z\u00e9rz\u00e9keny nem mindegy melyik, mert sok adal\u00e9kanyaggal\u00a0telenyomj\u00e1k a legt\u00f6bbet (legyetek nagyon k\u00f6r\u00fcltekint\u0151ek a v\u00e1laszt\u00e1sn\u00e1l.)<\/li>\n
- 2 ev\u0151kan\u00e1l xilit\/ny\u00edrfacukor<\/li>\n
- 1 ban\u00e1n<\/li>\n<\/ul>\n
A tejb\u0151l \u00f6nt\u00fcnk egy keveset a kever\u0151t\u00e1lba, a t\u00f6bbit pedig a faz\u00e9kba. A kev\u00e9s n\u00f6v\u00e9nyi tejjel elkeverj\u00fck a pudingport, \u00e9s hozz\u00e1adjuk az \u00e9des\u00edt\u0151t is. Ek\u00f6zben a faz\u00e9kban lev\u0151 tejet felforraljuk. Abba az ed\u00e9nybe, amelyben a hideg tejjel elkevert\u00fck a port \u00e9s a cukrot, bele\u00f6ntj\u00fck a felforralt tejet, mik\u00f6zben az eg\u00e9szet kevergetj\u00fck, majd vissza\u00f6ntj\u00fck a faz\u00e9kba, \u00e9s alacsony fokozaton tov\u00e1bbs\u0171r\u00edtj\u00fck, kevergetj\u00fck. (\u00cdgy nem lesz csom\u00f3s.) P\u00e1r perc alatt k\u00e9sz a puding, de kicsit hagyjuk h\u0171lni.<\/p>\n
A puding nagyobbik r\u00e9sz\u00e9vel kenj\u00fck meg a pisk\u00f3ta r\u00e9tegeit, \u00e9s rakjuk r\u00e1 a ban\u00e1nkarik\u00e1kat. A puding kisebbik\u00a0r\u00e9sz\u00e9vel be tudjuk fedni a torta tetej\u00e9t \u00e9s oldal\u00e1t.<\/p>\n
A kert\u00fcnkben term\u0151 mogyor\u00f3 d\u00edsz\u00edtette a tort\u00e1t, \u00e9s p\u00e1r karika ban\u00e1n. Persze, ahol m\u00e9g a kicsi nem k\u00f3stolt mogyor\u00f3t, ne most k\u00eds\u00e9rletezzetek vele :) an\u00e9lk\u00fcl is finom a torta, de ha a ban\u00e1nkarika nem el\u00e9g, \u00e9s mindenk\u00e9ppen tov\u00e1bb d\u00edsz\u00edten\u00e9tek, akkor haszn\u00e1lhattok p\u00e9ld\u00e1ul fah\u00e9jas zabpelyhet agy m\u00e1s kedvenc pehelyt, puffasztott (eg\u00e9szs\u00e9ges) nasit.<\/p>\n
\u00c9jszak\u00e1ra a torta a h\u0171t\u0151be ker\u00fclt, hogy az \u00edzek \u00f6ssze\u00e9rjenek.<\/p>\n
\n