{"id":6551915,"date":"2014-07-29T12:18:19","date_gmt":"2014-07-29T10:18:19","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2014\/07\/29\/tokfozelek_gazdagon_zabpelyhes_husgolyokkal"},"modified":"2016-02-10T21:08:33","modified_gmt":"2016-02-10T21:08:33","slug":"tokfozelek_gazdagon_zabpelyhes_husgolyokkal","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/tokfozelek_gazdagon_zabpelyhes_husgolyokkal\/","title":{"rendered":"T\u00f6kf\u0151zel\u00e9k gazdagon zabpelyhes h\u00fasgoly\u00f3kkal"},"content":{"rendered":"
Amennyire cs\u00fasztak a f\u0151zel\u00e9kek r\u00e9gen, mostan\u00e1ban annyira elutas\u00edt\u00f3 vele a kicsi, ez\u00e9rt kicsit megvari\u00e1ltam azokat, \u00edgy a t\u00f6kf\u0151zel\u00e9k is egyfajta levesalappal k\u00e9sz\u00fclt el, de a hat\u00e1s nem maradt el. Igaz, sokat seg\u00edtettek a zabpelyhes h\u00fasgomb\u00f3ck\u00e1k is :) Ha valaki egyszer\u0171bb v\u00e1ltozatot keres a legkisebbeknek, itt tal\u00e1lja a k\u00e9t kor\u00e1bbi receptet:\u00a0T\u00f6kf\u0151zel\u00e9k – a bab\u00e1k \u00e1ltal is szerethet\u0151 v\u00e1ltozat :)<\/a>,\u00a0R\u00e9p\u00e1s t\u00f6kf\u0151zel\u00e9k majorann\u00e1s csirk\u00e9vel<\/a>.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k a f\u0151zel\u00e9khez (csal\u00e1di adag):<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k a zabpelyhes h\u00fasgoly\u00f3khoz\u00a0(csal\u00e1di adag):<\/p>\n A\u00a0megpucolt \u00e9s felkock\u00e1zott f\u0151z\u0151t\u00f6k\u00f6t, a feh\u00e9r- \u00e9s s\u00e1rgar\u00e9p\u00e1t, a megtiszt\u00edtott fokhagym\u00e1t, \u00e9s a megpucolt, n\u00e9gybe v\u00e1gott v\u00f6r\u00f6shagym\u00e1t tegy\u00fck egy faz\u00e9kba, \u00f6nts\u00fck fel v\u00edzzel, hogy ellepje a z\u00f6lds\u00e9geket, s\u00f3zzuk meg kicsit, illetve ha van otthon, akkor cukormentes \u00e9s s\u00f3 n\u00e9lk\u00fcli nat\u00far \u00e9tel\u00edzes\u00edt\u0151vel hints\u00fck meg (ha nincs akkor adjunk hozz\u00e1 petrezselymet, egy\u00e9b kedvelt z\u00f6ldf\u0171szert, bab\u00e9rlevelet). Forraljuk fel a vizet, majd sz\u00e9p alacsony l\u00e1ngon hagyjuk, hogy a z\u00f6lds\u00e9gek j\u00f3l \u00e1tpuhuljanak (kb. 1 \u00f3ra).<\/p>\n A zabpelyhet \u00e1ztassuk be annyi v\u00edzbe, amennyi \u00e9pp elfedi. Ha megduzzadtak a szemek (kb. 15-20 perc), keverj\u00fck hozz\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fast, a megpucolt, apr\u00f3ra v\u00e1gott v\u00f6r\u00f6shagym\u00e1t \u00e9s a f\u0171szereket, illetve a toj\u00e1st. Hagyjuk f\u00e9l \u00f3r\u00e1ra a h\u0171t\u0151ben pihenni, hogy az \u00edzek \u00f6ssze\u00e9rjenek.\u00a0Majd tegy\u00fck kivajazott, kizs\u00edrozott tepsibe vagy j\u00e9naiba (\u00e9n most k\u00f3kuszzs\u00edrral kentem ki a j\u00e9nai alj\u00e1t, oldal\u00e1t), \u00e9s el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben 180 fokon kb. 30 perc s\u00fcss\u00fck meg.<\/p>\n A megf\u0151tt z\u00f6lds\u00e9geket a z\u00f6lds\u00e9gl\u00e9vel turmixoljuk j\u00f3l \u00f6ssze, adjuk hozz\u00e1 a tejf\u00f6lt (ha tejmentes di\u00e9t\u00e1n vagyunk, elhagyhat\u00f3, an\u00e9lk\u00fcl is kr\u00e9mes lesz a f\u0151zel\u00e9k), majd a zablisztet is, j\u00f3l turmixoljuk \u00e1t, \u00edgy semmilyen csom\u00f3 nem marad benne, \u00e9s v\u00e9g\u00fcl \u00f6nts\u00fck fel \u00edzl\u00e9s szerint tejjel. M\u00e9g tegy\u00fck vissza a t\u0171zhelyre, hogy be tudjon s\u0171r\u0171s\u00f6dni, \u00e9s az \u00edzek \u00f6ssze\u00e9rjenek. Ha t\u00fal s\u0171r\u0171nek tal\u00e1ln\u00e1nk, nyugodtan h\u00edg\u00edtsuk m\u00e9g tejjel (ha pedig t\u00fal leveses lett, akkor adjunk\u00a0m\u00e9g hozz\u00e1 zablisztet \u00e9s turmixoljuk j\u00f3l \u00f6ssze).<\/p>\n\n
\n
\n