F\u0171szerek: s\u00f3, bors<\/li>\n<\/ul>\nA rizst kicsit pir\u00edtsuk meg egy kev\u00e9s olajon (mi m\u00e1r k\u00f3kuszolajat haszn\u00e1lunk), majd k\u00e9tszeres mennyis\u00e9g\u0171 v\u00edzben, enyh\u00e9n s\u00f3zva f\u0151zz\u00fck puh\u00e1ra. A karfiolt mossuk meg, \u00e9s p\u00e1roljuk meg.Egy kev\u00e9s olajon pir\u00edtsuk meg a kicsire felkock\u00e1zott hagym\u00e1t, \u00e9s forgassuk meg benne a karfiolt. Majd k\u00e9sz\u00edts\u00fck el a beshamel m\u00e1rt\u00e1st: a faz\u00e9kban felolvasztott vajba fokozatosan keverj\u00fck bele a lisztet, majd ugyanilyen lassan a n\u00f6v\u00e9nyi tejet. Addig kavargassuk, am\u00edg bes\u0171r\u0171s\u00f6dik, k\u00f6zben f\u0171szerezz\u00fck enyh\u00e9n s\u00f3val \u00e9s feh\u00e9r borssal.\u00a0<\/span><\/p>\nA kiolajozott j\u00e9naiba \u00f6nts\u00fck bele\u00a0a rizzsel \u00f3vatosan \u00f6sszekavart karfiolt, \u00e9s \u00f6nts\u00fck\u00a0le\u00a0a besamel m\u00e1rt\u00e1ssal. 190 fokra el\u0151meleg\u00edtett\u00a0s\u00fct\u0151ben kb. 35-40 perc alatt megs\u00fcl. A picur azt hitte, sajt van a tetej\u00e9n.<\/p>\n
\n