{"id":7004541,"date":"2014-12-22T15:43:48","date_gmt":"2014-12-22T14:43:48","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2014\/12\/22\/sutotokos_kalacstorta"},"modified":"2018-05-08T13:43:42","modified_gmt":"2018-05-08T12:43:42","slug":"sutotokos_kalacstorta","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/sutotokos_kalacstorta\/","title":{"rendered":"S\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6s kal\u00e1cstorta"},"content":{"rendered":"
A s\u00fct\u0151t\u00f6k ilyenkor el\u0151-el\u0151ker\u00fcl n\u00e1lunk is. B\u00e1r z\u00f6lds\u00e9g, ami a frukt\u00f3zmentes di\u00e9t\u00e1ba k\u00f6nnyebben beilleszthet\u0151 lenne, magas frukt\u00f3ztartalma miatt vigy\u00e1zni kell vele,\u00a0sz\u00e9nhidr\u00e1ttal egy\u00fctt kell\u00a0enni, hogy seg\u00edtse a felsz\u00edv\u00f3d\u00e1st. Egy ilyen kal\u00e1cs pont ez\u00e9rt j\u00f3, arr\u00f3l nem besz\u00e9lve, hogy micsoda illata \u00e9s \u00edze van. Sokat seg\u00edt a kar\u00e1csonyi hangulat megteremt\u00e9s\u00e9ben :)<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n
Tipp<\/em>: \u00c9n a s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6t a k\u00f6vetkez\u0151k\u00e9ppen k\u00e9sz\u00edtem: megmosom a h\u00e9j\u00e1t, let\u00f6rl\u00f6m, majd kett\u00e9v\u00e1gom. A magokat kan\u00e1llal kikaparom, majd a cs\u00f3nakokat r\u00e1teszem egy s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsire. J\u00f3l (b\u0151ven) megsz\u00f3rom v\u00edzzel \u00e9s kicsit meghintem fah\u00e9jjal, 200 fokon kb. 45 perc alatt puh\u00e1ra s\u00fcl.<\/p>\n Egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral megfuttatjuk. A lisztet \u00e1tszit\u00e1ljuk, a s\u00f3t \u00e9s a cukrot, meg a van\u00edli\u00e1t belekeverj\u00fck. Belekock\u00e1zzuk a vajat, \u00e9s \u00f6sszemorzsoljuk a liszttel. Ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, belekeverj\u00fck a lisztbe, hozz\u00e1adjuk\u00a0a s\u00fct\u0151t\u00f6kp\u00fcr\u00e9t, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s \u00e1tgy\u00farjuk a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasszuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n<\/div>\n Ha megkelt a t\u00e9szt\u00e1nk, ny\u00fajtsuk ki lisztezett fel\u00fcleten t\u00e9glalap alak\u00fara.V\u00e1gjuk cs\u00edkokra (lehet h\u00e1romsz\u00f6g alak\u00fa, hogy k\u00f6nnyebb legyen tekerni), majd tekerj\u00fck fel, mint egy k\u00fcrt\u00f6skal\u00e1csot. A tepsiben helyezz\u00fck egym\u00e1s mell\u00e9 a csig\u00e1kat, majd hagyjuk m\u00e9g 20-25 percig kelni.\u00a0A tetej\u00e9t kenj\u00fck meg egy kis n\u00f6v\u00e9nyi tejjel.<\/p>\n 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3ra alatt k\u00e9szre s\u00fcl.\u00a0Mikor kivessz\u00fck, m\u00e9g kenj\u00fck le egy n\u00f6v\u00e9nyi tejjel. Nagyon mutat\u00f3s.<\/p>\n Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n <\/p>\n<\/div>\n