{"id":7277751,"date":"2015-03-17T13:36:04","date_gmt":"2015-03-17T12:36:04","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2015\/03\/17\/kuszkusz_piritott_sonkaval_es_zabpelyhes_cukkinis_fasirttal"},"modified":"2018-05-08T13:39:13","modified_gmt":"2018-05-08T12:39:13","slug":"kuszkusz_piritott_sonkaval_es_zabpelyhes_cukkinis_fasirttal","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/kuszkusz_piritott_sonkaval_es_zabpelyhes_cukkinis_fasirttal\/","title":{"rendered":"Kuszkusz pir\u00edtott sonk\u00e1val \u00e9s zabpelyhes cukkinis fas\u00edrttal"},"content":{"rendered":"
K\u00e9t gyerek mellett m\u00e9g ink\u00e1bb el\u0151j\u00f6n az id\u0151hi\u00e1ny, ugyanakkor szeretn\u00e9k finomakat az asztalra tenni, \u00e9s h\u0171 maradni a babakonyh\u00e1hoz, vagyis: feh\u00e9rje (h\u00fas\/hal), k\u00f6ret (ha lehet eg\u00e9szs\u00e9gesebb v\u00e1ltozat), z\u00f6lds\u00e9g mindig legyen benne, \u00edgy ker\u00fclt a kuszkusz\u00a0az asztalunkra :)<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k a fas\u00edrthoz (csal\u00e1di adag) + sonka:<\/p>\n
A zabpelyhet \u00e1ztassuk annyi v\u00edzbe, ami \u00e9pp ellepi (nem kell t\u00f6bb!), majd a dar\u00e1lth\u00fast f\u0171szerezz\u00fck, \u00e9s dolgozzuk \u00f6ssze a zabpehellyel, illetve\u00a0az el\u0151zetesen picire felapr\u00edtott hagym\u00e1val. A cukkinit mossuk meg, h\u00e1mozzuk meg, \u00e9s nagyobb lyuk\u00fa reszel\u0151n reszelj\u00fck bele a h\u00fasba. Dolgozzuk \u00f6ssze az eg\u00e9szet, \u00e9s rakjuk f\u00e9l \u00f3r\u00e1ra a h\u0171t\u0151be.<\/p>\n
Ha \u00f6ssze\u00e9rtek az \u00edzek, form\u00e1ljunk goly\u00f3kat a massz\u00e1b\u00f3l, vajazzunk\/zs\u00edrozzunk ki egy ker\u00e1miat\u00e1lat, tegy\u00fck ide a fas\u00edrtokat, a t\u00e1lba a marad\u00e9k helyekre sz\u00f3rjuk oda az apr\u00f3ra felv\u00e1gott sonkahusit, aluf\u00f3li\u00e1val takarjuk le, \u00e9s tegy\u00fck 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be. Kb. 40 perc alatt k\u00e9szre s\u00fclnek.<\/p>\n
A kuszkusz\u00a0a k\u00f6nnyebb t\u00f6rt\u00e9net:<\/p>\n
Mikor a fas\u00edrtok kis\u00fclnek, a sonk\u00e1t \u00e9s a marad\u00e9k zsirad\u00e9kb\u00f3l \u00edzl\u00e9s szerint belekeverhet\u00fcnk a k\u00e9sz bulgurba. K\u00e9sz is a csuda finom eb\u00e9d\u00fcnk vagy vacsor\u00e1nk!<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n
\n