{"id":7757170,"date":"2015-09-23T12:32:09","date_gmt":"2015-09-23T10:32:09","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2015\/09\/23\/hajdinaval_es_pulykaval_toltott_tok"},"modified":"2018-05-09T13:11:33","modified_gmt":"2018-05-09T12:11:33","slug":"hajdinaval_es_pulykaval_toltott_tok","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/hajdinaval_es_pulykaval_toltott_tok\/","title":{"rendered":"Hajdin\u00e1val \u00e9s pulyk\u00e1val t\u00f6lt\u00f6tt t\u00f6k"},"content":{"rendered":"
Nem nagyon m\u00e1s ez a recept, mint a kor\u00e1bbi t\u00f6lt\u00f6tt t\u00f6k receptek, de az egyszer\u0171s\u00e9g kedv\u00e9\u00e9rt le\u00edrom, mert az \u00edze isteni ennek is, \u00e9s ha valaki nem rajong a t\u00f6kf\u0151zel\u00e9k\u00e9rt, ilyen form\u00e1ban bejuthat a kicsik szervezet\u00e9be is ez a mumus, akarom mondani, ez az alacsony frukt\u00f3ztartalm\u00fa, de vitamind\u00fas z\u00f6lds\u00e9g is.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n<\/div>\n
A hagym\u00e1t kock\u00e1zzuk apr\u00f3ra, \u00e9s egy kis olajon fed\u0151 alatt dinsztelj\u00fck meg. A dar\u00e1lth\u00fast dobjuk r\u00e1, kev\u00e9s s\u00f3val, feh\u00e9r borssal f\u0171szerezz\u00fck \u00e9s pir\u00edtsuk pezsg\u0151s sz\u00edn\u0171re. A\u00a0hajdin\u00e1t mossuk \u00e1t k\u00e9tszer-h\u00e1romszor, m\u00edg tiszt\u00e1v\u00e1 nem v\u00e1lik a v\u00edz (el\u0151tte el\u00e9g zavaros, majd l\u00e1tj\u00e1tok), egy kis olajon pir\u00edtsuk meg, majd \u00f6nts\u00fck fel k\u00e9t \u00e9s f\u00e9lszeres v\u00edzzel. Amikor felforrt a v\u00edz, takarjuk le, vegy\u00fck le alacsonyra a fokozatot, \u00e9s m\u00e9g 20-25 perc alatt f\u0151zz\u00fck puh\u00e1ra.<\/p>\n
A t\u00f6k\u00f6t\u00a0mossuk meg,\u00a0h\u00e1mozzuk meg, v\u00e1gjuk le a k\u00e9t v\u00e9g\u00e9t, majd hossz\u00e1ban f\u00e9lbe. A bels\u0151 r\u00e9szt v\u00e1jjuk ki (a magokt\u00f3l tiszt\u00edtsuk meg), \u00e9s helyezz\u00fck a kivajazott j\u00e9naiba. V\u00e9g\u00fcl s\u00f3zzuk \u00e9s borsozzuk meg kicsit \u0151ket. Ha maradt haszn\u00e1lhat\u00f3 r\u00e9sz a t\u00f6kb\u0151l (mert pl. a friss h\u00e1zi t\u00f6knek alig van magja \u00e9s nagyon sz\u00e9p a h\u00fasa), akkor azt tegy\u00fck f\u00e9lre, \u00e9s egy icipici hagym\u00e1val megp\u00e1rolhatjuk egy kis ed\u00e9nyben, majd \u00f6sszeturmixolhatjuk\u00a0a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel, \u00e9s ezt \u00f6nthetj\u00fck a t\u00f6lt\u00f6tt t\u00f6k\u00f6k tetej\u00e9re r\u00e9tegnek. Nagyon j\u00f3 \u00edzt ad az \u00e9telnek. Javaslom.<\/p>\n
A k\u00e9sz dar\u00e1lth\u00fast \u00e9s hajdin\u00e1t keverj\u00fck \u00f6ssze, p\u00e1r percig hagyjuk a t\u0171zhelyen, majd t\u00f6lts\u00fck meg vele a t\u00f6k cs\u00f3nakokat.<\/p>\n
A tejsz\u00ednt f\u0171szerezz\u00fck \u00edzl\u00e9s szerint, kev\u00e9s s\u00f3t, borsot mindenk\u00e9ppen \u00e9rdemes belerakni, de ha a kicsi kedveli, akkor z\u00f6ldf\u0171szerekkel nagyon j\u00f3l fel lehet dobni (illetve ne felejts\u00fck a t\u00f6k\u00f6t, ha nem kellett kidobnunk, akkor mindenk\u00e9ppen turmixoljuk bele), \u00e9s locsoljuk meg vele\u00a0a t\u00f6ltel\u00e9ket.<\/p>\n<\/div>\n
V\u00e9g\u00fcl fedj\u00fck le aluf\u00f3li\u00e1val, \u00e9s 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3r\u00e1ig s\u00fcss\u00fck. Vegy\u00fck le r\u00f3la az aluf\u00f3li\u00e1t, \u00e9s m\u00e9g 10 percig hagyjuk bent a s\u00fct\u0151ben, hogy a teteje is megpirulhasson.<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n<\/div>\n<\/div>\n