{"id":7815862,"date":"2015-09-24T11:21:46","date_gmt":"2015-09-24T09:21:46","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2015\/09\/24\/paradios_pite_jegvarazs_kontosben"},"modified":"2018-05-09T12:44:00","modified_gmt":"2018-05-09T11:44:00","slug":"paradios_pite_jegvarazs_kontosben","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/paradios_pite_jegvarazs_kontosben\/","title":{"rendered":"Paradi\u00f3s pite j\u00e9gvar\u00e1zs k\u00f6nt\u00f6sben"},"content":{"rendered":"
Igaz\u00e1b\u00f3l b\u00e1rmilyen magb\u00f3l k\u00e9sz\u00edthet\u0151 (mogyor\u00f3, di\u00f3), de n\u00e1lunk Apa egyszer vett egy csomaggal a paradi\u00f3b\u00f3l, \u00e9n meg nem b\u00edrtam ki, hogy ne k\u00eds\u00e9rletezzek vele. Nagyon finom az \u00edze, \u00e9s mind a t\u00e9szta, mind a t\u00f6ltel\u00e9k k\u00fcl\u00f6nleges \u00edzt kapott t\u0151le.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k a t\u00e9szt\u00e1hoz ld. jegyzetlapon.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3k a t\u00f6ltel\u00e9khez:<\/p>\n
T\u00e9szta k\u00e9sz\u00edt\u00e9se: A paradi\u00f3t (vagy m\u00e1s magot)\u00a0dar\u00e1ljuk porr\u00e1, keverj\u00fck a liszthez, adjuk hozz\u00e1 a cukrot \u00e9s a vajat kis kock\u00e1kra v\u00e1gva. Morzsoljuk \u00f6ssze a vajat a liszttel, majd gy\u00farjuk gomb\u00f3cc\u00e1. Mikor m\u00e1r nem ragad a t\u00e9szta az ed\u00e9ny fal\u00e1hoz, akkor csomagoljuk aluf\u00f3li\u00e1ba, \u00e9s f\u00e9l \u00f3r\u00e1ra tegy\u00fck pihenni a h\u0171t\u0151szekr\u00e9nybe.<\/p>\n
A tortaforma alj\u00e1t b\u00e9lelj\u00fck ki s\u00fct\u0151pap\u00edrral.\u00a0A leh\u0171t\u00f6tt t\u00e9szt\u00e1t k\u00e9t belisztezett s\u00fct\u0151pap\u00edr k\u00f6z\u00f6tt ny\u00fajtsuk kb. 3-4 mm v\u00e9konyra, \u00e9s helyezz\u00fck a tortaform\u00e1ba. Nyomjuk az ujjainkkal az alj\u00e1hoz \u00e9s az oldal\u00e1hoz, kicsit megszurk\u00e1lhatjuk az alj\u00e1t vill\u00e1val, hogy ne emelkedjen meg s\u00fct\u00e9s k\u00f6zben, majd tegy\u00fck 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be, kb. 20 perc alatt megs\u00fcl. Ha m\u00e9gis emelkedne s\u00fct\u00e9s k\u00f6zben, ne ijedj\u00fcnk meg, sz\u00farjuk meg vill\u00e1val 1-2 helyen, r\u00f6gt\u00f6n visszaesik, \u00e9s nem lett t\u0151le lyukacsos :) Ha megs\u00fclt, hagyjuk kih\u0171lni a t\u00e9szt\u00e1t.<\/p>\n
K\u00f6zben\u00a0k\u00e9sz\u00edts\u00fck el a t\u00f6ltel\u00e9ket: A tejb\u0151l \u00f6nt\u00fcnk egy keveset a kever\u0151t\u00e1lba, a t\u00f6bbit pedig a faz\u00e9kba. A kev\u00e9s n\u00f6v\u00e9nyi tejjel elkeverj\u00fck a pudingport, \u00e9s az \u00e9des\u00edt\u0151t. Ek\u00f6zben a faz\u00e9kban lev\u0151 tejet felforraljuk. Abba az ed\u00e9nybe, amelyben a hideg tejjel elkevert\u00fck a port \u00e9s a cukrot, bele\u00f6ntj\u00fck a felforralt tejet, mik\u00f6zben az eg\u00e9szet kevergetj\u00fck, majd vissza\u00f6ntj\u00fck a faz\u00e9kba, \u00e9s alacsony fokozaton tov\u00e1bbs\u0171r\u00edtj\u00fck, kevergetj\u00fck. (\u00cdgy nem lesz csom\u00f3s.) Adjuk hozz\u00e1 a dar\u00e1lt magot is (mi eset\u00fcnkben paradi\u00f3t). P\u00e1r perc alatt k\u00e9sz a massza, de kicsit hagyjuk h\u0171lni.<\/p>\n
Ha m\u00e1r megh\u0171lt, g\u00e9pi\u00a0habver\u0151vel dolgozzuk \u00f6ssze a puha vajjal. Egy finom, kenhet\u0151\u00a0l\u00e1gy kr\u00e9met kapunk.\u00a0Egy r\u00e9sz\u00e9t tegy\u00fck f\u00e9lre a d\u00edsz\u00edt\u00e9sre (olyan 4 ev\u0151kan\u00e1lnyi), a t\u00f6bbit \u00f6nts\u00fck a kih\u0171lt t\u00e9szt\u00e1ra, \u00e9s kenj\u00fck egyenletesen sz\u00e9t. A kisebb r\u00e9szt sz\u00ednezz\u00fck \u00e9s alkossunk kedv\u00fcnk szerint :) Nekem els\u0151re ilyen siker\u00fclt, a k\u00f6vetkez\u0151 majd jobb lesz! :)<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n
\n