{"id":8067505,"date":"2013-12-05T12:33:57","date_gmt":"2013-12-05T11:33:57","guid":{"rendered":"http:\/\/babykitchen.blog.hu\/2013\/12\/05\/izekben_gazdag_de_fruktozban_szegeny_bolognai_spagetti"},"modified":"2016-02-10T21:51:23","modified_gmt":"2016-02-10T21:51:23","slug":"izekben_gazdag_de_fruktozban_szegeny_bolognai_spagetti-2","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/izekben_gazdag_de_fruktozban_szegeny_bolognai_spagetti-2\/","title":{"rendered":"\u00cdzekben gazdag, de frukt\u00f3zban szeg\u00e9ny bolognai spagetti"},"content":{"rendered":"
N\u00e1lunk a sok hasf\u00e1j\u00e1s miatt nagyon elcs\u00faszott a paradicsom bevezet\u00e9se, nem utols\u00f3 sorban az\u00e9rt is, mert a paradicsom nagyon magas frukt\u00f3ztartalm\u00fa z\u00f6lds\u00e9g, a s\u0171r\u00edtett paradicsom konkr\u00e9tan a tilt\u00f3list\u00e1n van a frukt\u00f3zmentes \u00e9trendben (r\u00e9szleteket itt<\/a> tal\u00e1lsz). A bolognai spagetti, ez\u00e9rt n\u00e1lunk egy \u00e9vig el\u0151 sem ker\u00fclt, ut\u00e1na is nagyon fokozatosan ker\u00fclt bevezet\u00e9sre, ez\u00e9rt mindenkit \u00f3vatoss\u00e1gra intek, aki a di\u00e9ta elej\u00e9n tart. Ink\u00e1bb a visszavezet\u00e9sek id\u0151szak\u00e1ban \u00e9rdemes m\u00e1r ezzel az \u00e9tellel is pr\u00f3b\u00e1lkozni.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k (csal\u00e1di adag):<\/p>\n A paradicsomokat forr\u00f3 v\u00edzzel \u00f6nts\u00fck le, majd f\u00e9l perc ut\u00e1n h\u00e1mozzuk meg, \u00e9s v\u00e1gjuk kock\u00e1kra. A hagym\u00e1t pucoljuk meg, v\u00e1gjuk apr\u00f3 kock\u00e1kra, \u00e9s alacsony fokozaton kicsit dinsztelj\u00fck meg (egy kev\u00e9s olajon\/v\u00edzen, mi most legut\u00f3bb m\u00e1r k\u00f3kuszolajat haszn\u00e1ltunk). Dobjuk r\u00e1 a dar\u00e1lth\u00fast, keverj\u00fck \u00f6ssze, f\u0171szerezz\u00fck (s\u00f3val, borssal), majd fed\u0151vel fedj\u00fck le, \u00e9s hagyjuk puh\u00e1ra f\u0151ni, id\u0151k\u00f6zben adjuk hozz\u00e1 a kock\u00e1kra v\u00e1gott paradicsomot is, kevergess\u00fck az eg\u00e9szet f\u0151z\u00e9s k\u00f6zben, hogy perg\u0151s maradjon a h\u00fas. A t\u00e9szt\u00e1t forr\u00f3, lobog\u00f3 v\u00edzben f\u0151zz\u00fck ki (egy csipet s\u00f3t a saj\u00e1t kedv\u00fcnk\u00e9rt rakhatunk hozz\u00e1).<\/p>\n Ha minden k\u00e9sz, lehet is t\u00e1lalni. (A legkisebbekn\u00e9l a spagettit \u00e9rdemes felv\u00e1gni.)\u00a0N\u00e1lunk m\u00e1r ker\u00fclhetett a tetej\u00e9re egy kis lakt\u00f3zmentes sajt, de a picur en\u00e9lk\u00fcl is \u00fagy im\u00e1dja, hogy neh\u00e9z r\u00e1 szavakat tal\u00e1lni.<\/p>\n <\/p>\n\n
\n