{"id":8067762,"date":"2016-01-01T08:52:30","date_gmt":"2016-01-01T08:52:30","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8067762"},"modified":"2018-05-08T13:20:29","modified_gmt":"2018-05-08T12:20:29","slug":"ujevi-burgonyas-kenyer","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/ujevi-burgonyas-kenyer\/","title":{"rendered":"\u00daj\u00e9vi burgony\u00e1s keny\u00e9r"},"content":{"rendered":"
Az \u00faj\u00e9vi burgony\u00e1s kenyer\u00fcnket t\u00f6bb minden inspir\u00e1lta: nem volt itthon keny\u00e9r :), sok krumplink maradt a pog\u00e1csa miatt, \u00e9s im\u00e1djuk a s\u00fct\u0151b\u0151l sz\u00e1ll\u00f3 frissen s\u00fclt p\u00e9k\u00e1r\u00fa illat\u00e1t.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n
A langyos v\u00edzben megfuttatjuk az \u00e9leszt\u0151t a sz\u0151l\u0151cukorral. A lisztet \u00f6sszekeverj\u00fck a krumplival, az olajjal, belesz\u00f3rjuk a s\u00f3t, majd \u00f6sszegy\u00farjuk a felfuttatott \u00e9leszt\u0151vel. Kb. 1 \u00f3ra alatt megkel a t\u00e9szta, ezut\u00e1n form\u00e1zzuk, \u00e9s m\u00e9g hagyjuk\u00a020 percig pihenni, \u00fajra kelni.<\/p>\n
K\u00f6zben k\u00e9sz\u00edts\u00fcnk a s\u00fct\u0151 alj\u00e1ba egy v\u00edzzel teli s\u00fct\u0151t\u00e1lat, \u00e9s tekerj\u00fck 220 fokra a h\u0151m\u00e9rs\u00e9kletet.<\/p>\n
Miel\u0151tt a s\u00fct\u0151be tenn\u00e9nk, kenj\u00fck le a keny\u00e9rt\u00e9szta tetej\u00e9t v\u00edzzel, majd mehet a 220 fokra el\u0151meleg\u00edtett g\u0151z\u00f6s s\u00fct\u0151be 10 percig, ekkor\u00a0vegy\u00fck vissza 175 fokra a h\u0151m\u00e9rs\u00e9kletet, \u00e9s m\u00e9g 50 percig s\u00fcss\u00fck.<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n