{"id":8067938,"date":"2016-03-26T14:03:37","date_gmt":"2016-03-26T13:03:37","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8067938"},"modified":"2018-05-08T13:19:56","modified_gmt":"2018-05-08T12:19:56","slug":"nyuszi-ul-a-sutiben","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/nyuszi-ul-a-sutiben\/","title":{"rendered":"Nyuszi \u00fcl a s\u00fctiben"},"content":{"rendered":"
Ha valaki m\u00e9g keresg\u00e9lne h\u00fasv\u00e9tra egy mutat\u00f3s s\u00fctem\u00e9nyt, amelyet vend\u00e9gs\u00e9gbe vinne, akkor ez a s\u00fctibe\u00a0rejtett nyuszi igaz\u00e1n tal\u00e1l\u00f3 lehet. Mi most id\u0151hi\u00e1ny\u00e1ban pisk\u00f3ta t\u00e9szt\u00e1b\u00f3l k\u00e9sz\u00edtett\u00fck.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n
El\u0151sz\u00f6r elk\u00e9sz\u00edtj\u00fck a kaka\u00f3s pisk\u00f3t\u00e1t. 180 fokra meleg\u00edts\u00fck el\u0151 a s\u00fct\u0151t.\u00a0A\u00a0toj\u00e1sok s\u00e1rg\u00e1j\u00e1t a cukorral \u00e9s a van\u00edli\u00e1val keverj\u00fck feh\u00e9red\u00e9sig, \u00e9s mehet bele a kaka\u00f3, kicsit keverj\u00fck m\u00e9g, hogy sz\u00e9pen felolvadjon benne a kaka\u00f3. A liszte(eke)t szit\u00e1ljuk \u00e1t egy k\u00fcl\u00f6n t\u00e1lba, \u00e9s keverj\u00fck \u00f6ssze a s\u00fct\u0151porral. A toj\u00e1sok feh\u00e9rj\u00e9t is verj\u00fck kem\u00e9ny habb\u00e1. A cukros toj\u00e1ss\u00e1rg\u00e1j\u00e1ra\u00a0sz\u00f3rjuk r\u00e1 a liszt fel\u00e9t, tegy\u00fck\u00a0r\u00e1\u00a0a toj\u00e1sfeh\u00e9rj\u00e9t, majd a tetej\u00e9re a marad\u00e9k lisztet, \u00e9s fakan\u00e1llal keverj\u00fck, de nagyon\u00a0\u00f3vatosan, nehogy\u00a0a toj\u00e1shab \u00f6sszet\u00f6rj\u00f6n. A t\u00e9szt\u00e1t \u00f6nts\u00fck\u00a0s\u00fct\u0151pap\u00edrral kib\u00e9lelt form\u00e1ba (vagy j\u00f3l kivajazott kilisztezett form\u00e1ba), lehet\u0151leg sz\u00f6gletes lapos s\u00fct\u0151form\u00e1ba, hogy min\u00e9l k\u00f6nnyebben (\u00e9s kevesebb vesztes\u00e9g n\u00e9lk\u00fcl) tudjuk kiszaggatni majd bel\u0151le a nyuszikat, a tetej\u00e9re is figyelj\u00fcnk, hogy mindenhol ugyanolyan magas legyen. Tegy\u00fck az el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be, kb. 30 perc alatt k\u00e9szen van, de t\u0171pr\u00f3b\u00e1t alkalmazzunk! A megs\u00fclt pisk\u00f3t\u00e1t hagyhatjuk m\u00e9g p\u00e1r percet\u00a0a s\u00fct\u0151ben h\u0171lni, majd bor\u00edtsuk ki, lehet\u0151leg r\u00e1csra, hagyjuk\u00a0teljesen kih\u0171lni.<\/p>\n
Ha kih\u0171lt, szaggassuk ki a nyuszikat, helyezz\u00fck szorosan egym\u00e1s mell\u00e9, mert ezt fogjuk le\u00f6nteni a m\u00e1sik sz\u00edn\u0171 t\u00e9szt\u00e1nkkal. A t\u00e9szta elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se ugyan\u00fagy megy, mint a kaka\u00f3sn\u00e1l (csak nehogy tegy\u00fcnk bele kaka\u00f3t, k\u00fcl\u00f6nben a nyuszik el fog t\u0171nni :).\u00a0A\u00a0toj\u00e1sok s\u00e1rg\u00e1j\u00e1t a cukorral \u00e9s a van\u00edli\u00e1val keverj\u00fck feh\u00e9red\u00e9sig (mehet bele a di\u00f3 is a v\u00e9g\u00e9n). A liszte(eke)t szit\u00e1ljuk \u00e1t egy k\u00fcl\u00f6n t\u00e1lba, \u00e9s keverj\u00fck \u00f6ssze a s\u00fct\u0151porral. A toj\u00e1sok feh\u00e9rj\u00e9t is verj\u00fck kem\u00e9ny habb\u00e1. A cukros toj\u00e1ss\u00e1rg\u00e1j\u00e1ra\u00a0sz\u00f3rjuk r\u00e1 a liszt fel\u00e9t, tegy\u00fck\u00a0r\u00e1\u00a0a toj\u00e1sfeh\u00e9rj\u00e9t, majd a tetej\u00e9re a marad\u00e9k lisztet, \u00e9s fakan\u00e1llal keverj\u00fck, de nagyon\u00a0\u00f3vatosan, nehogy\u00a0a toj\u00e1shab \u00f6sszet\u00f6rj\u00f6n. A t\u00e9szt\u00e1t \u00f6nts\u00fck r\u00e1 a sz\u00e9pen egym\u00e1s mell\u00e9 sorakoztatott nyuszikra, sim\u00edtsuk \u0151ket k\u00f6rbe a habos massz\u00e1val. 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben f\u00e9l \u00f3ra alatt elk\u00e9sz\u00fcl. A tetej\u00e9t d\u00edsz\u00edthetj\u00fck, kicsit megsz\u00f3rhatjuk (xilites)porcukorral (vagy sz\u0151l\u0151cukorral).<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n