{"id":8068029,"date":"2016-05-12T13:27:24","date_gmt":"2016-05-12T12:27:24","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8068029"},"modified":"2018-05-08T13:19:24","modified_gmt":"2018-05-08T12:19:24","slug":"aranygaluska-a-tej-fruktoz-tojasmentes-dieta-szerint","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/aranygaluska-a-tej-fruktoz-tojasmentes-dieta-szerint\/","title":{"rendered":"Aranygaluska a tej-frukt\u00f3z-toj\u00e1smentes di\u00e9ta szerint"},"content":{"rendered":"
Fah\u00e9jas aranygalusk\u00e1t kor\u00e1bban is k\u00e9sz\u00edtett\u00fcnk m\u00e1r, de a di\u00f3s v\u00e1ltozatot sok\u00e1ig halasztgattam a picur gyakori pocakf\u00e1j\u00e1sai miatt. Az\u00e9rt el kell mondanom, hogy ez az igazi! :)<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat\u00a0ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n
Egy kis langyos tejben az \u00e9leszt\u0151t egy te\u00e1skan\u00e1l sz\u0151l\u0151cukorral megfuttatjuk. A lisztet \u00e1tszit\u00e1ljuk, a s\u00f3t \u00e9s a cukrot, illetve a kikapart van\u00edli\u00e1t belekeverj\u00fck. Belekock\u00e1zzuk a vajat, \u00e9s \u00f6sszemorzsoljuk a liszttel. Ha az \u00e9leszt\u0151 felfutott, belekeverj\u00fck a lisztbe, hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a t\u00f6bbi tejet is, \u00e9s \u00e1tgy\u00farjuk a t\u00e9szt\u00e1t. Addig dagasszuk, m\u00edg a t\u00e9szta selymes, h\u00f3lyagos nem lesz. Majd takarjuk le, tegy\u00fck meleg helyre, \u00e9s kelessz\u00fck a dupl\u00e1j\u00e1ra.<\/p>\n
Ut\u00e1na fogjuk az olvasztott vajat, m\u00e1rtsunk bele egy kis kanalat, \u00e9s szaggassuk ki a t\u00e9szt\u00e1nkat. Kan\u00e1l az olvasztott vajba, majd azzal belekanalazunk a t\u00e9szt\u00e1ba, \u00e9s v\u00e9g\u00fcl a kivajazott, kilisztezett form\u00e1ba belepottyantjuk a vajas t\u00e9szta darabk\u00e1t stb. Ha a tepsi alja m\u00e1r teli van, hints\u00fck meg a di\u00f3s „cukorral”, \u00e9s j\u00f6het erre a k\u00f6vetkez\u0151 r\u00e9teg. Minden r\u00e9teget hints\u00fcnk meg di\u00f3val, nem kell agyoncukrozni, f\u0151leg ha a kisebbek is eszik majd, akik m\u00e9g nem is ig\u00e9nylik a cukrosat.<\/p>\n
Ezut\u00e1n m\u00e9g 20-25 percig kelessz\u00fck a t\u00e9szt\u00e1t, majd 180 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben kb. f\u00e9l \u00f3ra alatt k\u00e9szre s\u00fcl.<\/p>\n
A van\u00edliasod\u00f3t \u00e9n a DM Alnatura pudingpor\u00e1val k\u00e9sz\u00edtem, mivel ez cukor-, tej- \u00e9s egy\u00e9bk\u00e9nt glut\u00e9nmentes is (h\u00e1rom \u00f6sszetev\u0151s:\u00a0van\u00edliakivonat, Bourbon van\u00edlia,\u00a0kukoricakem\u00e9ny\u00edt\u0151). A pudingpor csomagol\u00e1s\u00e1nak h\u00e1toldal\u00e1n olvashat\u00f3 a le\u00edr\u00e1s, de az\u00e9rt a frukt\u00f3z\u00e9rz\u00e9kenyeknek kell egy kis v\u00e1ltoztat\u00e1s, ez\u00e9rt ide le\u00edrom, \u00e9n hogy k\u00e9sz\u00edtettem el. Hozz\u00e1val\u00f3k (ha az eg\u00e9szet el akarj\u00e1tok k\u00e9sz\u00edteni): f\u00e9l liter n\u00f6v\u00e9nyi tej, 1 van\u00edlia pudingpor, 2 ek xilit\/ny\u00edrfacukor, f\u00e9l r\u00fad van\u00edlia kikapart belseje (elhagyhat\u00f3). Egy kev\u00e9s n\u00f6v\u00e9nyi tejjel elkeverj\u00fck a pudingport, \u00e9s a cukrot, meg a van\u00edli\u00e1t, k\u00f6zben a t\u00f6bbi tejet felforraljuk. Abba az ed\u00e9nybe, melyben a hideg tejjel elkevert\u00fck a port \u00e9s a cukrot, bele\u00f6ntj\u00fck a felforralt tejet, mik\u00f6zben az eg\u00e9szet kevergetj\u00fck, majd vissza\u00f6ntj\u00fck a faz\u00e9kba, \u00e9s alacsony fokozaton tov\u00e1bbs\u0171r\u00edtj\u00fck, kevergetj\u00fck a sod\u00f3t. (\u00cdgy nem lesz csom\u00f3s.)<\/p>\n
Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n