{"id":8068187,"date":"2016-06-20T13:11:03","date_gmt":"2016-06-20T12:11:03","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8068187"},"modified":"2018-05-08T13:16:36","modified_gmt":"2018-05-08T12:16:36","slug":"sajtos-tejszines-tepsis-csirke-tejmentesen-hajdinabizivel","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/sajtos-tejszines-tepsis-csirke-tejmentesen-hajdinabizivel\/","title":{"rendered":"Sajtos tejsz\u00ednes tepsis csirke tejmentesen hajdinabizivel"},"content":{"rendered":"
A sz\u00f3j\u00e1t\u00e9k\u00e9rt el\u0151re is bocs\u00e1nat, de a bors\u00f3s hajdina teljesen \u00fagy k\u00e9sz\u00fcl, mint a rizses v\u00e1ltozat, amit rizibizinek h\u00edvnak, ez\u00e9rt ezt ink\u00e1bb seg\u00edts\u00e9gnek sz\u00e1ntam azoknak a sorst\u00e1rsaknak, akik azt sem tudj\u00e1k mi f\u00e1n terem ez a szupergabona, nemhogy mivel lehetne kombin\u00e1lni. A sajtos-tejsz\u00ednes hat\u00e1st kelt\u0151 tepsis csirkemell elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se pedig az\u00e9rt adhat hasznos inform\u00e1ci\u00f3t a tejmentes di\u00e9t\u00e1n lev\u0151knek, mert a n\u00f6v\u00e9nyi sajt szimpl\u00e1n b\u00e1rmire sz\u00f3rva \u00e9s s\u00fct\u0151ben s\u00fctve sajnos sz\u00e1razz\u00e1 (\u00e9s ehetetlenn\u00e9) v\u00e1lik. Persze ha valaki ezt szereti vagy „ha l\u00f3 nincs szam\u00e1r is j\u00f3” elven az sem elvetend\u0151, de ha a n\u00f6v\u00e9nyi sajtot egy kev\u00e9s n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel meglocsoljuk, akkor ez a probl\u00e9ma orvosolhat\u00f3.<\/p>\n
Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n
A\u00a0hajdin\u00e1t mossuk \u00e1t k\u00e9tszer-h\u00e1romszor, m\u00edg tiszt\u00e1v\u00e1 nem v\u00e1lik a v\u00edz (el\u0151tte el\u00e9g zavaros, majd l\u00e1tj\u00e1tok), \u00a0adjuk hozz\u00e1 a bors\u00f3t, f\u0171szerezz\u00fck, \u00e9s egy kis olajon pir\u00edtsuk meg, majd \u00f6nts\u00fck fel k\u00e9t \u00e9s f\u00e9lszeres v\u00edzzel. Amikor felforrt a v\u00edz, takarjuk le, vegy\u00fck le alacsonyra a fokozatot, \u00e9s m\u00e9g 20-25 perc alatt f\u0151zz\u00fck puh\u00e1ra.<\/p>\n
<\/a><\/p>\n (A hajdinabizi :))<\/p>\n Egy j\u00e9nait vagy tepsit kenj\u00fcnk ki egy kis k\u00f3kuszolajjal, ebbe belerakosgathatjuk a szeletelt csirkemelleket egym\u00e1s mell\u00e9. S\u00f3zzuk \u00e9s borsozzuk (nem kell t\u00falz\u00e1sba vinni, a kicsi nem ig\u00e9nyli, a mienket meg ut\u00e1na is tudjuk m\u00e9g f\u0171szerezni). A megtiszt\u00edtott, v\u00e9konyan felszeletelt lilahagym\u00e1t \u00e9s a megmosott kis paradicsomokat sz\u00f3rjuk r\u00e1 a h\u00fasra. A tetej\u00e9re reszelj\u00fck a n\u00f6v\u00e9nyi sajtot, \u00e9s a v\u00e9g\u00e9n locsoljuk meg a n\u00f6v\u00e9nyi tejsz\u00ednnel (\u00edgy \u00e9rj\u00fck el az olvadt sajt hat\u00e1st:)). Mehet is 200 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151be aluf\u00f3li\u00e1val letakarva. Kb. 30-40 perc alatt porhany\u00f3sra s\u00fcl.<\/p>\n Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n