{"id":8069455,"date":"2017-12-17T21:25:28","date_gmt":"2017-12-17T20:25:28","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8069455"},"modified":"2017-12-17T21:44:58","modified_gmt":"2017-12-17T20:44:58","slug":"sutotokos-rizotto-mini-husgomboccal-mautner-zsofi-receptje-szerint","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/sutotokos-rizotto-mini-husgomboccal-mautner-zsofi-receptje-szerint\/","title":{"rendered":"S\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6s rizott\u00f3 mini h\u00fasgomb\u00f3ccal Mautner Zs\u00f3fi receptje szerint"},"content":{"rendered":"
Nagyon kedvelem Mautner Zs\u00f3fi <\/a>receptjeit \u00e9s sokszor v\u00e1s\u00e1rolunk a Lidl<\/a>-ben t\u00f6bbek k\u00f6z\u00f6tt a friss z\u00f6lds\u00e9gek miatt is (ez nem rekl\u00e1m :), \u00edgy persze, hogy \u00e9n is szerettem volna a kar\u00e1csonyra kiker\u00fcl\u0151 szak\u00e1csk\u00f6nyvb\u0151l. A sorozatukban megjelent „A f\u0151z\u00e9s mindenki\u00e9” c\u00edm\u0171t \u00e9n k\u00fcl\u00f6n\u00f6sen szeretem, ebb\u0151l val\u00f3 ez a Mautner Zs\u00f3fi recept is (csak minim\u00e1lisan alak\u00edtottam).<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon.<\/p>\n A h\u00fasgomb\u00f3c elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se: \u00f6sszekeverj\u00fck az \u00f6sszes hozz\u00e1val\u00f3t, \u00e9s di\u00f3nyi gomb\u00f3cokat form\u00e1lunk,\u00a0majd egy (kev\u00e9s k\u00f3kuszzs\u00edrral vagy vajjal) kikent tepsire\u00a0helyezz\u00fck. 200 fokos s\u00fct\u0151ben 15 perc alatt megs\u00fctj\u00fck. Ami nek\u00fcnk kimaradt, mert nem volt itthon balzsamecet: t\u00e1lal\u00e1s el\u0151tt serpeny\u0151be tessz\u00fck a h\u00fasgomb\u00f3cokat, hozz\u00e1adjuk a balzsamecetet, \u00e9s er\u0151s l\u00e1ngon pir\u00edtjuk, hogy a balzsamecet sziruposan bevonja.<\/p>\n A rizott\u00f3 elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se: a fele vaj \u00e9s olivaolaj kever\u00e9ken \u00fcvegesre pir\u00edtjuk a finomra v\u00e1gott hagym\u00e1t. Hozz\u00e1adjuk a rizst, \u00e1tforgatjuk, hogy a zsirad\u00e9k egyenletesen befedje. Ekkor hozz\u00e1\u00f6ntj\u00fck a fej\u00e9rbort, \u00e9s megv\u00e1rjuk, hogy teljesen elp\u00e1rologjon, majd hozz\u00e1adjuk a h\u00fasleves egynegyed r\u00e9sz\u00e9t. Takar\u00e9kra vessz\u00fck a h\u0151t, \u00e9s \u00e1lland\u00f3 kever\u00e9s mellett addig f\u0151zz\u00fck, am\u00edg a rizst teljesen felsz\u00edvja. Ezt a folyamatot ism\u00e9telj\u00fck, teh\u00e1t mer\u0151kanalank\u00e9nt, lassan adagoljuk az alaplevet, \u00e9s k\u00f6zben folyamatosan keverj\u00fck, \u00edgy kapjuk a megfelel\u0151 kr\u00e9mes \u00e1llagot. A legv\u00e9g\u00e9n hozz\u00e1adjuk s\u00fct\u0151t\u00f6kp\u00fcr\u00e9t (ehhez el\u0151z\u0151leg s\u00fct\u0151ben puh\u00e1ra s\u00fctj\u00fck,\u00a0\u00e9s p\u00fcr\u00e9s\u00edtj\u00fck a s\u00fct\u0151t\u00f6k\u00f6t). T\u00e1lal\u00e1s el\u0151tt k\u00f6zvetlen\u00fcl hozz\u00e1adjuk a vaj m\u00e1sik fel\u00e9t is.<\/p>\n Hogy l\u00e1ss\u00e1tok az aznapi csend\u00e9let n\u00e1lunk :D<\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n <\/p>\n \n
\n