{"id":8069643,"date":"2018-01-12T14:32:05","date_gmt":"2018-01-12T13:32:05","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8069643"},"modified":"2018-01-17T18:38:05","modified_gmt":"2018-01-17T17:38:05","slug":"kolesfasirt-sutoben-sult-kacsamajjal","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/kolesfasirt-sutoben-sult-kacsamajjal\/","title":{"rendered":"K\u00f6lesfas\u00edrt s\u00fct\u0151ben s\u00fclt kacsam\u00e1jjal"},"content":{"rendered":"
Ha valaki \u00e9tel\u00e9rz\u00e9kenys\u00e9g\/allergia miatt k\u00e9nyszerb\u0151l di\u00e9t\u00e1zik k\u00fcl\u00f6n\u00f6sen fontoss\u00e1 v\u00e1lnak a magas \u00e1sv\u00e1nyianyag- \u00e9s vitamintartalm\u00fa alapanyagok. Ez a recept a DM<\/a> „33 eg\u00e9szs\u00e9ges \u00e9s gyors recept”<\/em> szak\u00e1csk\u00f6nyv\u00e9ben az\u00e9rt tetszett meg, mert k\u00f6les van benne, amely kiv\u00e1l\u00f3 feh\u00e9rjeforr\u00e1s, gazdag rostban, magn\u00e9ziumban, B-vitaminban, de tartalmaz foszfort \u00e9s vasat is. R\u00e1ad\u00e1sul a k\u00f6lest r\u00e9p\u00e1val \u00e9s cukkinivel kell bekeverni, \u00edgy m\u00e9g t\u00f6bb vitamint csemp\u00e9szhettem a kicsik eb\u00e9dj\u00e9be. Csak kicsit v\u00e1ltoztattam a recepten, illetve m\u00e9g annyit, hogy n\u00e1lunk k\u00f6ret lett bel\u0151le a j\u00e9naiban\u00a0s\u00fclt kacsam\u00e1j\u00a0 mell\u00e9.<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3kat ld. a jegyzetlapon (8 db k\u00f6lesfas\u00edrthoz).<\/p>\n A k\u00f6lest megf\u0151ztem 2,5-szeres mennyis\u00e9g\u0171 (enyh\u00e9n s\u00f3s) v\u00edzben. A cukkinit \u00e9s a r\u00e9p\u00e1t k\u00f6zben megmostam, megpucoltam, \u00e9s a kisebb luk\u00fa reszel\u0151n lereszeltem. A hagym\u00e1r\u00f3l elt\u00e1vol\u00edtottam a h\u00e9j\u00e1t, megmostam, \u00e9s egy kev\u00e9s k\u00f3kuszolajon megdinszteltem, majd hozz\u00e1adtam a lereszelt cukkinit \u00e9s r\u00e9p\u00e1t. A z\u00f6lds\u00e9geket fed\u0151 alatt puh\u00e1ra p\u00e1roltam (p\u00e1r perc), majd elkevertem a k\u00e9sz k\u00f6lessel, a must\u00e1rral, a z\u00fazott fokhagym\u00e1val, a s\u00f3val, a borssal. Amikor kih\u0171lt, hozz\u00e1kevertem a toj\u00e1st \u00e9s az apr\u00f3szem\u0171 zabpelyhet.<\/p>\n Az adagot 8 fel\u00e9 szedtem, \u00e9s el\u0151sz\u00f6r goly\u00f3kat form\u00e1ltam bel\u0151l\u00fck, majd kilap\u00edtottam, \u00e9s s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsire raktam. Egy kis olivaolajjal megspricceltem a pog\u00e1cs\u00e1kat, \u00e9s 20 perc alatt ropog\u00f3sra s\u00fct\u00f6ttem a 220 fokra el\u0151meleg\u00edtett s\u00fct\u0151ben.<\/p>\n <\/p>\n A kacsam\u00e1j elk\u00e9sz\u00edt\u00e9se nagyon egyszer\u0171: \u00e9n k\u00f3kuszzs\u00edrral kikent j\u00e9naiba helyeztem \u00e9s aluf\u00f3li\u00e1val lefedve 200 fokos s\u00fct\u0151be toltam. Kb. 30 perc alatt puh\u00e1ra, oml\u00f3sra s\u00fcl. Csak ut\u00e1na \u00e9rdemes s\u00f3zni, borsozni, ki mit szeret.<\/p>\n <\/p>\n Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!\n
\n