{"id":8074033,"date":"2019-11-23T19:56:42","date_gmt":"2019-11-23T18:56:42","guid":{"rendered":"http:\/\/babakonyha.hu\/?p=8074033"},"modified":"2019-11-23T19:56:42","modified_gmt":"2019-11-23T18:56:42","slug":"patisszon-kremleves-tejmentesen","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/babakonyha.hu\/patisszon-kremleves-tejmentesen\/","title":{"rendered":"Patisszon kr\u00e9mleves tejmentesen"},"content":{"rendered":"
M\u00e9g mindig sok a patisszon, vagy ahogy mi, magyarok nevezz\u00fck: a csillagt\u00f6k a piacokon, \u00e9rdemes v\u00e1logatni bel\u0151le, mert semleges \u00edz\u00e9nek k\u00f6sz\u00f6nhet\u0151en sokf\u00e9lek\u00e9ppen felhaszn\u00e1lhat\u00f3. K\u00e9sz\u00edthet\u00fcnk bel\u0151le levest, f\u0151zel\u00e9ket, t\u00f3csnit, adhatjuk sal\u00e1t\u00e1hoz, dar\u00e1lth\u00fashoz, kir\u00e1nthatjuk, \u00e9s persze meg is t\u00f6lthetj\u00fck minden f\u00f6ldi j\u00f3val. A patisszonban igaz\u00e1b\u00f3l az a legjobb, hogy t\u00f6k\u00e9letesen kombin\u00e1lhat\u00f3 m\u00e1s \u00e9telekkel, \u00edzl\u00e9s szerint f\u0171szerezhetj\u00fck, a fog\u00e1sok \u00edzvil\u00e1g\u00e1t nem fogja mark\u00e1nsan megv\u00e1ltoztatni, ink\u00e1bb kieg\u00e9sz\u00edti azt. R\u00e1ad\u00e1sul k\u00f6nnyen em\u00e9szthet\u0151, sok vizet tartalmaz, de minim\u00e1lis sz\u00e9nhidr\u00e1tot, mik\u00f6zben feh\u00e9rjetartalma miatt egy tejmentes di\u00e9t\u00e1ban fel\u00e9rt\u00e9kel\u0151dik a szerepe.\u00a0Ez a recept el\u0151sz\u00f6r a K\u00e9pm\u00e1s oldal\u00e1n (ITT<\/a>) jelent meg, most itt is k\u00f6zz\u00e9teszem:<\/p>\n Hozz\u00e1val\u00f3k:<\/strong><\/p>\n A patisszont \u00e9s a hagym\u00e1t megpucoljuk, majd kis kock\u00e1kra daraboljuk. El\u0151sz\u00f6r a hagym\u00e1t p\u00e1roljuk \u00fcvegesre egy kis olajon, zsirad\u00e9kon (vagy \u00e9rz\u00e9kenys\u00e9g eset\u00e9n v\u00edzen), ezut\u00e1n hozz\u00e1adjuk a patisszont. P\u00e1r percre \u00e1tpir\u00edtjuk, majd fel\u00f6ntj\u00fck alapl\u00e9vel vagy v\u00edzzel, \u00e9s nat\u00far \u00edzes\u00edt\u0151t adunk hozz\u00e1. Amikor megpuhult a z\u00f6lds\u00e9g, \u00f6sszeturmixoljuk, apr\u00f3ra v\u00e1gott z\u00f6ldf\u0171szerekkel \u00e9s tejsz\u00ednnel gazdag\u00edtjuk, kicsit m\u00e9g \u00e1tforraljuk az eg\u00e9szet, ak\u00e1r \u00e1t is turmixolhatjuk m\u00e9g egyszer, \u00e9s m\u00e1r k\u00e9szen is van a finom \u0151sz eleji leves\u00fcnk. (Ha valaki ink\u00e1bb s\u0171r\u0171n szereti, kevesebb f\u0151z\u0151v\u00edz is el\u00e9g bele, vagy krumplival is s\u0171r\u00edthet\u0151.)<\/p>\n Ha tetszett a recept, k\u00f6vess a\u00a0Facebookon\u00a0<\/a>\u00e9s az\u00a0Instagramon<\/a>!<\/p>\n\n
\n