Zab- és hajdinapelyhes darálthússal töltött patiszon
2012.07.20.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: patiszon, zabpehely, darálthús, hajdina, pulyka
Recept összetevői:
Kísérletezünk, kipróbáltuk, hogy bírja-e a picur, ha egy tojást beleteszünk az egész családnak szánt darálthús adagba. Túléltük :) Amin pedig még inkább meglepődtem, hogy a patiszonért teljesen odavolt. A felkockázott adagba önálló darabokban is megette, sőt kérte, hogy adjak még neki.
Hozzávalók:
- 1 patiszon
- 1 tojás
- 500 gramm pulyka darálthús
- 4 kanál zabpehely (gluténérzékenység esetén gluténmentes)
- 4 kanál hajdinapehely
- 1 kis fej vöröshagyma
- fűszerek: só, fehér bors, majoranna, kakukkfű
A hagymát mossuk le, tisztítsuk le a külső héját, majd daraboljuk nagyon apró kockákra, egy kis olajon pároljuk üvegesre. A darálthúsba közbe keverjük bele a pelyheket, a tojást, és fűszerezzük. Ha kész a hagyma, és kicsit meghűlt, keverjük azt is a húsba, majd fél órát hagyjuk pihentetni a hűtőben.
A patiszont mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk le a két végét (ahol a szára van), majd hosszában félbe. A belső részt vájjuk ki (a magoktól tisztítsuk meg), és helyezzük a kivajazott jénaiba. Végül sózzuk és borsozzuk meg kicsit a belsejét.
A mélyedésekbe helyezzük bele a tölteléket, majd takarjuk le alufóliával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük letakarva, majd vegyük le róla a fóliát, és kicsit pirítsuk meg a tetejét.
Mi krumplipürét és rizst ettünk mellé köretnek. Apa külön is megdicsérte az ebédet :)