Zab- és hajdinapelyhes pulykafasírtgolyók salátaágyon
2012.05.22.Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,
Címkék: pulyka, húsgombóc, pulykafasírtgolyók, zabpehely, darálthús, hajdina
Recept összetevői:
Ez volt a FRD menünk előétele. Fantázianeve (by Apa:): Étvágygerjesztő labdacsok
Az eredeti általam kreált fasírtgolyók zabpehellyel készültek (ez alapján a recept alapján sütöttük meg az egybefasírtot is), de később egy babasétáltatós beszélgetésnek (H.nek :) köszönhetően került bele hajdinapehely is.
Hozzávalók:
- 500 gramm pulyka darálthús
- 4-5 kanál zabpehely
- 4-5 kanál hajdinapehely
- 1 közepes fej vöröshagyma
- fűszerek: 1 mk só, kevés fehér bors, 1 mk őrölt kömény
- pár levél fejessaláta
A vöröshagymát leturmixoljuk vagy nagyon apró kockákra daraboljuk, majd belekeverjük a darálthúsba. Hozzáadjuk a fűszereket, azt is elkeverjük, majd a zab- és a hajdinapelyhet is beledolgozzuk. Az egészet jól átgyúrjuk, végül fél órát hagyjuk pihentetni a hűtőben.
A masszából kis gombócokat formázunk, és papírral bélelt sütőlapra helyezzük őket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha már pirul, lehet kivenni, vagy ha először csináljuk, és biztosra akarunk menni, érdemes megkóstolni egy kis golyót :)
Tálalásnál alaposan lemosott, megszárított salátalevelekre helyezzük a fasírtgolyókat. A picur imádta, de a vendégek is agyondícsérték a falatkákat.