Zöldspárgás tészta sült csirkemájjal

2012-06-30

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Főétel, Ebéd, Vacsora,

Címkék: , , ,Recept összetevői:

Mivel olyan jókat olvasni (továbbra is) a spárgáról, annak hatásairól, a kísérletező kedvem nem hagyott el, és sikerült megint valami jó dolgot a picur elé tenni, amit olyan élvezettel evett, hogy öröm volt nézni.

Hozzávalók:

  • egy csokor zöldspárga (500 g)
  • 2 kanál hajdinapehely
  • 1 kanál burgonyapehely
  • 1-2 dl növényi tej (zab/rizsital)
  • 7-8 szelet csirkemáj  (mérettől és étvágytól függően)
  • 2 teáscsészényi csavart durumtészta
  • Nem babának: só, fehérbors, fokhagyma

A zöldspárgát mossuk meg, pattintsuk le a végét. (Ott, ahol a lila és a zöld szín találkozik, próbáljuk meg eltörni, nem kell feszegetni, ha jó helyen fogjuk meg, tényleg könnyen pattan.) Kb. 6-8 perc alatt főzzük készre, és turmixoljuk le egy kis zabtejjel. Tegyük vissza a tűzhelyre, öntsünk még hozzá egy tejet, ha szükséges, majd fokozatosan keverjük bele a hajdinapelyhet és burgonyapelyhet. Ha túl sűrűnek találnánk a szószt, nyugodtan hígítsuk még zabtejjel.

A májat most nagyon rossz háziasszony módjára – időhiány miatt – fedett fazékban egy kis vajon főztem puhára. Hagymát nem raktam alá, mert a picur mintha arra is érzékenyebb lenne, de akinek a babája bírja, előtte nyugodtan dinszteljen meg egy kis vöröshagymát, és azon párolja meg a májat.

A tésztát lobogó vízben 4-7 perc alatt ki lehet főzni (de a zacskón biztos jelzik az időtartamot), durumtészta, ezért nem kell hozzá se só, se olaj.

Ha kész van minden, lehet is összekeverni. A saját adagomat én külön fűszereztem, de a babának nincs rá szüksége. Hihetetlen sebességgel lapátolta be a picur az ebédet.

zoldspargas_teszta_majjal.jpg

Hozzászólások

Az alábbiak is érdekelhetnek: