Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2024-05-10 | 11:09h
update
2024-05-10 | 11:09h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Fahéjas forró csoki kesudióból

2016-10-14

Kategória: Fruktózmentes, Tejmentes, Tojás nélkül, Laktózmentes, Gluténmentes, Desszert, Tízórai, Uzsonna,

Címkék: kakaó, forró csoki, kesudió



Recept összetevői:

Ezt a receptet azért osztom meg Veletek, mert mi a tejmentes diéta miatt sokszor használjuk a növényi italkészítőt, és a visszajelzések alapján köztetek is sokan, akik hasonló cipőben járnak, mint mi. (Az eredeti recept a Vegital oldaláról van.)

Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.

  • 1 adagoló pohár kesudió
  • 1 adagoló pohár kókuszreszelék
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 3-4 csapott evőkanál xilit
  • fél mk só
  • 1 mk fahéj
  • 1 evőkanál étolaj
  • egynegyed vaníliarúd kikapart magja
  • víz a maximum jelzésig
  • opció: 50-80 gramm csoki

A hozzávalókat az összetevőknél olvasható sorrendben beleadagoljuk a gépbe, majd megnyomjuk a gabonatej gombot, és körülbelül fél óra alatt elkészül a forró fahéjas kakaónk. Szűrjük le, és már ihatjuk is. Ha forró csokit akarunk varázsolni belőle, akkor pedig fogjuk a cukor- és tejmentes étcsokoládét, törjük kicsit össze (kisebb darabokra), öntsük a leszűrt kakaót a gépbe, dobáljuk bele a csokidarabokat, és turmixoljuk össze. Mehet a tetejére növényi tejszínhab (recept ehhez ittAMP).

Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!

Az alábbiak is érdekelhetnek:

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
10.05.2024 - 11:10:24
Adatok és sütik használata: