fruktóz- és tejmentes diéta szerint
A visszavezetés időszakában (mikor a laktózmentes tejtermékekkel kezd próbálkozni az ember) számomra mindig örök dilemma, hogy mit és mennyit adjak a kicsinek, miközben szeretnék neki valami finomat sütni. Ez a laktózmentes sajtos rúd pont azért volt jó, mert nem tartalmazza a többi, számára veszélyes összetevőt (cukor, gyümölcs, tojás stb.), és egy egész tepsinyi süteménybe kerül 1,5 dl laktózmentes tejföl. Így tökéletes volt ahhoz, hogy próbálkozzunk, mennyire bírja a pici a terhelést.
Hozzávalókat (egy tepsi) ld. a jegyzetlapon.
A lisztbe keverjük bele a sót, a vajat kockázzuk fel, és morzsoljuk el a lisztben, majd gyúrjuk össze a tejföllel (lehet fokozatosan belegyúrni a tejfölt, hogy ne legyen túl lágy a tészta). A tésztát kicsit pihentessük (ha elmarad, mert sietünk, az sem gond), majd nyújtsuk kb. 1 ujjnyi vastagra, szórjuk meg a reszelt sajttal, és vágjuk csíkokra (én pizzavágóval és késsel vágtam már fel, de derelyevágóval is megtehetjük).
Végül rakjuk a kívánalmainknak megfelelő hosszúságúra vágott :) rudakat sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Ha aranybarnára sült, vehetjük is ki. Nálunk a picike és Apa nagy kedvence, igazi jolly joker sós süti, ha valaki váratlanul betoppan vagy gyorsan kell egy kis nasit készíteni.