Babakonyha

fruktóz- és tejmentes diéta szerint

schedule
2025-01-25 | 11:59h
update
2025-01-25 | 11:59h
person
babakonyha.hu
domain
babakonyha.hu

Darált húsos csőben sült babáknak

2012.05.13.

Kategória: Desszert,

Címkék: gluténmentes, laktózmentes, vacsora, ebéd



Recept összetevői:

Apa is otthon volt, ezért kellett egy olyan étel és adag az asztalra, amit mindenki ehet és szeret, így álmodtuk meg az alábbi receptet.

Hozzávalók:

  • 500 gramm darált hús (nekünk pont sertés volt otthon)
  • 500 gramm krumpli
  • 450 gramm zöldségkeverék (nálunk: 2 cukkini, vegyesen: karfiol, brokkoli, répa)
  • 2 szál újhagyma/ fél fej vöröshagyma
  • 2 dl zabtejszín (vagy más növényi tejszín)
  • olasz fűszerkeverék (vagy: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, só, szerecsendió, fehér bors)

Tegyünk fel a tűzhelyre három fazekat. Az egyikbe kerül a két megtisztított, felkarikázott újhagyma, melyeket egy kis vajon, lefedve megpárolunk, majd hozzáadjuk a darálthúst, és puhára főzzük, nagyon minimális sóval, borssal fűszerezhetjük. (Érdemes párszor megkeverni, hogy a hús pergős legyen.)

A másik fazékban megpároljuk a zöldségeket (kevés vízen). A harmadikba kerül a krumpli: megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kb. 8-10 percig főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a húshoz a puhára párolt zöldségekkel együtt, és kicsit összepirítjuk az egészet. Majd egy kivajazott tálba öntjük.

Reklámozás

Ekkor vesszük elő a tejszínt, keverjük bele a fűszereket, és evvel locsoljuk meg az egészet. Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert nagyon átveszi az étel az ízeket.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-40 perc alatt átsütjük. Ha megpirult a teteje, lehet kivenni.

Darált húsos csőben sült babáknak

Kategória: Desszert,

Címkék: laktózmentes, vacsora, ebéd, gluténmentes



Recept összetevői:

Apa is otthon volt, ezért kellett egy olyan étel és adag az asztalra, amit mindenki ehet és szeret, így álmodtuk meg az alábbi receptet.

Hozzávalók:

  • 500 gramm darált hús (nekünk pont sertés volt otthon)
  • 500 gramm krumpli
  • 450 gramm zöldségkeverék (nálunk: 2 cukkini, vegyesen: karfiol, brokkoli, répa)
  • 2 szál újhagyma/ fél fej vöröshagyma
  • 2 dl zabtejszín (vagy más növényi tejszín)
  • olasz fűszerkeverék (vagy: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, só, szerecsendió, fehér bors)

Tegyünk fel a tűzhelyre három fazekat. Az egyikbe kerül a két megtisztított, felkarikázott újhagyma, melyeket egy kis vajon, lefedve megpárolunk, majd hozzáadjuk a darálthúst, és puhára főzzük, nagyon minimális sóval, borssal fűszerezhetjük. (Érdemes párszor megkeverni, hogy a hús pergős legyen.)

A másik fazékban megpároljuk a zöldségeket (kevés vízen). A harmadikba kerül a krumpli: megtisztítjuk, felkarikázzuk, és kb. 8-10 percig főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a húshoz a puhára párolt zöldségekkel együtt, és kicsit összepirítjuk az egészet. Majd egy kivajazott tálba öntjük.

Ekkor vesszük elő a tejszínt, keverjük bele a fűszereket, és evvel locsoljuk meg az egészet. Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert nagyon átveszi az étel az ízeket.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30-40 perc alatt átsütjük. Ha megpirult a teteje, lehet kivenni.

Reklámozás

Impresszum
A tartalomért felelős:
babakonyha.hu
Adatvédelem és Felhasználási feltételek:
babakonyha.hu
Mobil weboldal ezen keresztül:
WordPress AMP beépülő modul
Utolsó AMPHTML frissítés:
25.01.2025 - 12:00:21
Adatok és sütik használata: