fruktóz- és tejmentes diéta szerint
A koronavírus minket is újra rákényszerített, hogy kétnaponta süssek valamit, ugyanakkor a munka, digitális oktatás, „óvodai nevelés” mellett olyan receptekre van szükségem, amikor gyorsan készíthetek valami finomat reggelire, uzsonnára vagy vacsorára. Ez a kakaóscsiga inkább egy puhább változat (nem az a ropogós, pergős bolti), de a gyerekek imádják, ezért megmerem osztani a receptjét. (Legközelebb a tojást is el fogom hagyni.)
A langyos tejben az élesztőt a szőlőcukorral megfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott, a liszthez hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojás felét. Átgyúrjuk a tésztát. Addig dagasztjuk, míg a tészta selymes, hólyagos nem lesz. Majd letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
Közben összekeverjük a kakaót az édesítővel.
Ha megkelt a tésztánk, kinyújtjuk lisztezett felületen téglalap alakúra, és lekenjük olvasztott vajjal, egyenletesen mindenhol, majd megszórjuk az édesített kakaóval. Végül a tésztát feltekerjük és kb. 2 centiméteres szeletekre vágjuk és a papírral bélelt tepsire helyezzük. A tenyerünkkel kicsit kilapítjuk a csigákat. 20 percig hagyjuk pihenni.
Mielőtt a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, lekenjük a csigák tetejét a maradék tojással. 10-15 perc alatt készre sül.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!