fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Ez tipikusan a megúszós nasi, készíthetitek sonkával, sajttal, baconnel, nekünk most virsli volt otthon. Ami fontos egy érzékeny/allergiás gyerek esetében, hogy a tészta és a belevalók mindenképpen mentesek legyenek! A legtöbb bolti tésztában van cukor és/vagy tejsavópor is, illetve a felvágottak címkéit is érdemes alaposan átböngészni (lásd erről egy korábbi posztom ITTAMP). A legjobb persze a saját készítésű, ha tehetitek, akkor gyúrjátok Ti a tésztát és süssétek le Ti a húsit vagy bármilyen hozzávalót hozzá, de ha gyorsan kell készíteni egy finom nasit, akkor ez a recept pont jó erre.
Én 2 csomag leveles tésztát vettem, mert ezt vittük a vendégségbe (otthonra a kis családnak elég egy is). A tésztát 10 perccel a készítés előtt, kivettem a hűtőből, majd tíz perc múlva kihajtogattam és lekentem egy kevés zsiradékkal (ez lehet akár margarin/vaj is, én kókuszolajat használtam). Majd a virsliket 4 darabba vágtam és a daraboknál kicsivel kisebb szélességű csíkokra vágtam a tésztánkat. A virslit a tésztára helyeztem, és feltekertem. Sütőpapírra helyeztem a tekercseket, majd olvasztott margarinnal lekentem a tetejét (ha valaki nem tart tojásmentes diétát, akkor lehet felvert tojást is kenni a tetejére).
Két tepsi lett tele, ezeket betoltam a sütőbe 170 fokra, és kb. 20-25 perc alatt készre sültek a finomságok. (Érdemes sűrűn ellenőrizgetni azért, nehogy megégjen.)
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!