fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Születésnapomra keksz nyomdát kaptam és alig vártam, hogy kipróbáljam, körülbelül ennyi a rövid előtörténete ezeknek a fincsi vajas kekszek, amelyek most kivételesen tojással készültek.
Hozzávalókat ld. a jegyzetlapon.
A liszteket a cukorral és a vaníliával összekevertem, a vajat belemorzsoltam, majd hozzáadtam a tojást, és végül könnyű tésztává gyúrtam. Pihentettem hűtőben fél órát (akarom mondani 2-3 órát, mert az élet és a gyerekek közbeszóltak), majd kinyújtottam és kiszaggattam a formákat. 180 fokon kb. 15 perc alatt megsülnek, vaníliás szőlőcukrot szórtam a tetejére. Gyönyörűek és mutatósak lettek, az ízük is finom.
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!