fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Na, ez volt, a „mi van itthon, és mit lehet gyorsan elkészíteni, de ne fájjon a picur pocija, mégis legyen tartalmas (vitaminokban gazdag) az ebéd” felvetésre a válasz :)
Hozzávalók:
A kölest – ha átmostuk – a vízben kb. fél óra alatt puhára főzzük. Lehet úgy, hogy fedett fazékban forrástól számítva 20 percig alacsony fokozaton főzzük, majd 10 percig még a tűzhelyen hagyjuk.
A darált pulykahúst fedett fazékban puhára főzzük, időközben sóval, borssal enyhén fűszerezzük.
A megtisztított zöldségeinket felkockázzuk (inkább kisebbre a baba miatt), és fazékba tesszük. Kis vizet tehetünk alá, de nem kell sok, hogy puhára főzzük.
A tejszínt sózzuk, fűszerezzük (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, bors stb.).
Ha minden megpuhult, jöhet a rétegezés: beletesszük a sütőformánkba a kölest, mehet rá a darálthús, a végén a zöldség. A tetején szétoszlatjuk a tejszínt. És előmelegített sütőben 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. A saját adagunkat utólag érdemes még sózni, fűszerezni, ha szükséges.