fruktóz- és tejmentes diéta szerint
Korábban ez is azért készült, hogy a picur végre ne piszkálja ki a zöldségeket a tányérjából (de finoman fogalmaztam! :D). Habár a répának elég magas a fruktóztartalma (50 grammban van 1 gramm fruktóz), mivel az egész tésztában van összesen 250 gramm és vagy 16 tallért készíthetünk a megadott adagból, nincs okunk aggódni, tízóraira nyugodtan lecsúszhat egy ilyen finomság. A receptötlet egyébként innen származik, de „babásítottam”.
Hozzávalók:
A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd jöhet a tojás, a vaj, a répa. Fakanállal jól összedolgozzuk, majd egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Lisztezett felületen hengert sodrunk belőle és korongokat vágunk ki belőle. Én a vagdosás után először golyókat formáztam belőle, aztán kilapítottam a két tenyeremben. Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem (kis távolságot hagyva közöttük), és 180 fokon kb. negyed óráig sültek (mikor barnulnak, akkor lehet kivenni).
Ha tetszett a recept, kövess a Facebookon és az Instagramon!